През призмата на времето очевидно изборът е бил грешен –

...
През призмата на времето очевидно изборът е бил грешен –
Коментари Харесай

Огнян Дамянов от ВСС за Иван Гешев: Очевидно изборът ми е бил грешен

През призмата на времето явно изборът е бил неверен – моят и на сътрудниците, когато сме го избрали. Последния месец напрежението в правосъдната система доближи равнища, които тя не е познавала през последните 30 години. Поведението на господин Гешев е мощно разочароващо. Аз съм от хората, които са го подкрепили, сподели в BTV „ Тази заран “ членът на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет Огнян Дамянов.

По думите му изваждането на остарели каузи в този миг не е положително решение.

Създава чувство за нещо авансово решено и за неналичието на обективен развой, основава проблем с бъдещето на тези следствия, защото държание на господин Гешев, настояването на имунитети бързо не оказва помощ за разкриването на обективната истина, а цели нещо друго, разяснява Огнян Дамянов.

Той беше един от кадровиците, които се отхвърлиха от първото си искане за предварителното освобождение на Иван Гешев, обвързвано със корист със служебно състояние при присъединяване от на израелски специалист в следствието на гърмежа на 1 май.

Излязоха обстоятелства, които сочат, че тези дейности не са опорочили следствените дейности и нямат такова огромно внимание. По-честната позиция, която заехме е да си признаем, че това искане може би нямаше да бъде основателно и признато от нашите сътрудници, изясни Огнян Дамянов.

Последно Дамянов е разговарял с Иван Гешев при започване на май във връзка гърмежа. По думите му той не се е чувал с основния прокурор във връзка желаната му оставка и отхвърли някой да му се е обаждал, с цел да изиска отстраняването на Иван Гешев.

Огнян Дамянов желае да бъдат изяснени неща, които може да бъдат „ заметени под килима “.

Когато стартира процедурата, вносителите получихме призовки да се явяваме по преписки, свързани с нашето предложение. Двама сътрудници са ходили да ги питат по какъв начин е станало и за какво. Това не е редно и би трябвало да се обясни по какъв начин е почнала тази инспекция, от кого, разяснява той.

По думите на Дамянов Иван Гешев се готви да влиза в политиката.

През цялата процедура той непрестанно се обръщаше към българските жители, зовеше ги, представяше се като жертва, сподели още членът на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР