През предстоящия зимен сезон няма да има проблеми с парното

...
През предстоящия зимен сезон няма да има проблеми с парното
Коментари Харесай

Парно за софиянци ще има, уверява общината

През идния зимен сезон няма да има проблеми с парното и топлата вода макар към този момент на " Топлофикация София ". Това увери пред Българска национална телевизия ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той акцентира, че това е увещание от страната, която купува този газ и го продава на контролирания пазар.

Относно задължняването на топлофикационното сдружение към страната Георгиев съобщи, че е доста значимо да се разбере какъв е бизнес моделът.

" От доста време страната е управител на компанията. " Топлофикация " работи на закрепени цени . Когато цената на едно бюро е 300 лв., само че страната ви споделя, че би трябвало да го продадете за 100 лв., цялата разлика се натрупа в сдружението ", изясни той.
 Подготвя се продажба на Топлофикация-София на частно лице, сигнализира Възраждане
Подготвя се продажба на Топлофикация-София на частно лице, сигнализира Възраждане

Има клюки кой е хвърлил око на топлофикационното сдружение, съгласно от партията

Георгиев настоя да се вкарат обезщетителни ограничения за небитовите консуматори на природен газ, за да се спре с този " див държавен капитализъм " . Той изясни думите си с обстоятелството, че в областта на енергетиката АЕЦ " Козлодуй " натрупа големи облаги, а рискът се трансферира на гърба на жителите.

Георгиев дефинира като " работлив " разговора сред Столичната община и сегашния министър на енергетиката Росен Христов. Поставили му и съответни въпроси, като имало и увещание, че газ за София ще има. За първи път обаче София не е сключила корав контракт с " Булгаргаз ".

Това бе настояването на предходното държавно управление, като задачата бе 1/3 от потребителите на " Топлофикация " да бъдат отрязани, съобщи ръководителят на СОС.

Той бе безапелационен, че по никакъв метод страната не би трябвало да поддържа настояванията за повишение на цената на природния газ , изказани от ръководителя на КЕВР Иван Иванов.
 Отоплението на столичани - обезпечено, въпросът е на каква цена Обновена
Отоплението на столичани - обезпечено, въпросът е на каква цена

" Топлофикация София " е в регулаторен капан, съгласно Фандъкова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР