През предстоящия туристически сезон у нас ще бъде прекъсната веригата

...
През предстоящия туристически сезон у нас ще бъде прекъсната веригата
Коментари Харесай

Вижте от кои държави няма да дойдат туристи у нас това лято

През идния туристически сезон у нас ще бъде прекратена веригата на така наречен промишлен туризъм за туристи идващи от Русия, Украйна, Беларус, Молдова и дестинации, които пресичат тези страни. Това разяснява за Радио Варна Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма. Причината е войната в Украйна.

По неговите думи няма да има смяна в туристопотока от страните, които заобикалят България – Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция. Дори се чакат повече туристи това лято, тъй като се възобновиха полетите с Англия, Ирландия, Полша, Чехия и скандинавските страни. Има нови самолетни компании, които стартират да оперират от Македония и Франция и ротациите на самолетите за летния сезон не са анулирани на българските летища, сподели още Драганов.

„ Притеснения има, безредици има, само че в случай че гледаме действително ще имаме сезон изключително месеците юли и август, когато ще бъде натоварено изключително по Черноморието.”, добави той.

Според него българският туризъм сподели резистентност през последните две години във връзка с къщите за посетители, дребни фамилни хотели, частни квартири и хотелите, които оферират балнео, спа и уелнес. Те без значение от пандемията бяха цялостни. Нито украинската рецесия, нито неналичието на руснаци и украинци ще попречат за този тип туризъм, счита още Румен Драганов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР