През предстоящия летен сезон очакваме между 5.5 млн. и 6

...
През предстоящия летен сезон очакваме между 5.5 млн. и 6
Коментари Харесай

Вижте от кои страни ще дойдат най-много туристи на нашето море през сезон 2022

През идния летен сезон чакаме сред 5.5 млн. и 6 млн. туристи. Посещенията ще са най-вече от Полша, Унгария, Румъния, Германия, Англия, Сърбия, Чехия, Израел и други. Очакваме да няма отлив на родни туристи, тъй като доста българи харесват Българското Черноморие. Това сподели министърът на туризма Христо Проданов по време на конференция в курортен комплекс " Златни пясъци " във връзка формалното разкриване на летния туристически сезон.

" Искаме ясно да дадем обръщение, че България предлага отлични условия за отмора, и в същото време е сигурна дестинация – нашето Черно море е сигурна и спокойна зона, а ние имаме дългогодишни обичаи на качество и гостолюбие в туризма ", сподели министър Проданов и добави, че е оптимист за идния летен сезон макар рецесиите през последните години.

По думите му извънредно огромен приоритет би трябвало да бъде насърчаването на всички типове туризъм. Наред с обичайните морски и зимен туризъм, за нас е извънредно значимо да бъде употребен капацитетът и на културния туризъм, на спа туризма, на винения и кулинарния туризъм, на здравния туризъм.

В актуализацията на бюджета, която следва да се преглежда от Народното събрание, е заложено ваучерите за храна да важат и за отмора на работещите, разгласи министър Проданов.

С празнично шествие по крайбрежната алея на курортния комплекс " Златни пясъци " беше публично открит летния туристически сезон. Събитието съответствува и с 65-та годишнина от основаването на черноморския курорт.

По покана на министъра на външните работи Теодора Гeнчовска и министъра на туризма Проданов, над 30 ръководители на дипломатически задачи, упълномощени в Република България, са на посещаване на курортния комплекс, с цел да се срещнат с туристическия капацитет на страната ни.

Двамата министри и представителите на дипломатическия корпус в България участваха в конференции, отдадени на 65-годишнината от основаването на морския курорт и честването на 20 години от основаването на Съюза на хотелиерите в " Златни пясъци ". В програмата на събитието бе включено посещаване на ръководителите на дипломатически задачи и в град Варна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР