През предстоящите 3 почивни дни ще се радваме на хубаво

...
През предстоящите 3 почивни дни ще се радваме на хубаво
Коментари Харесай

Няма да повярвате какви температури ще усетим през уикенда

През идните 3 почивни дни ще се радваме на хубаво време с доста слънце.

" Ще има покачване на температурите, раздрана облачност с повече слънце в следобедните часове. Превалявания се чакат на следващия ден основно над планинските региони. През идващите дни температурите ще се покачат сензитивно - до 36 градуса, в София - 31. 

Летни стойности ще припомнят за отиващото си лято. Астрономическата есен настава в неделя със захлаждане. Валежи стартират в неделя през нощта, не престават в понеделник и вторник със едва захлаждане, предстоящите температури ще са 22-29 градуса ", прогнозира пред Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

Очаквания са септември да приключи с ниска облачност и мъгли по Черноморието, а на запад ще има повече слънце. През последната седмица от месеца ще има значителни превалявания в Гърция, които в по-малка степен ще обиден и България. 

" На юг от Лариса се чакат превалявания от 80 л на кв.м. В Солун и северно до Сандански максимумът ще бъде 7-10 литра, ние няма да бъдем ощетени от тези превалявания, при нас ще бъдат по-слаби. Циклонът ще се изнесе на юг и бързо " ще почине ", добави синоптикът.

През уикенда планините ще бъдат подобаващи за туризъм. 

" Приятно ще бъде времето в събота и неделя за планински преходи. В неделя късно следобяд и през нощта ще превалява в Западна Стара планина, Рила и Пирин ще са подобаващи за туризъм по високопланинските пътеки ", посочи Янков.

Прогнозата му за идната седмица е лятото да отстъпи на есенното време: " Ще им мъгли, преръмявания по Черноморието ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР