През повечето дни в следващите 2 седмици времето в България

...
През повечето дни в следващите 2 седмици времето в България
Коментари Харесай

Летни жеги и сняг до края на октомври

През множеството дни в идващите 2 седмици времето в България ще е относително умерено и по-топло от нормалното. Периодично ще минават бързи студени фронтове, с временен дъжд, краткотрайно увеличаване напразно и намаляване на температурите. 

Облачността в понеделник ще е променлива до обяд, с капацитет за слаби местни валежи, след което ще се раздира до вечерта. Дневните температури ще са сред 15 и 20-22 градуса. Във вторник ситуацията ще е сходна, още веднъж с опция за краткотрайни дъждове в незначителни количества, главно към планините в западната половина на страната. Вятърът ще е по-осезаем около прекосяването на слаб леден атмосферен фронт. Дневните температури с леки съмнения ще се запазят. От сряда нататък слънчевите часове ще са повече. От четвъртък и дневните температури ще тръгнат нагоре и в последните дни на седмицата ще са съвсем летни – в интервала 23-28 градуса.

Следващото по-съществено разстройване на приветливото есенно време ще е към 16-18 октомври. Ще нахлуе порция леден въздух с капацитет за превалявания и даже гръмотевична интензивност. Ако се резервира настоящата прогноза, има изгледи да се оформи средиземноморски циклон с по-значителни повсеместни превалявания в Гърция и на по-малко места у нас. Температурите също ще се намалят осезаемо - по високите върхове ще превали сняг.

Около 20 октомври ще последва следващ топъл интервал с повече слънчеви часове и дневни температури над 25 градуса в всекидневно горещите точки у нас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР