През повечето дни до края на септември страната ни ще

...
През повечето дни до края на септември страната ни ще
Коментари Харесай

Радвайте се, задават се още хубави дни!

През множеството дни до края на септември страната ни ще остане в по-топлата зона на континента и чувството за лято ще се резервира. По-често ще е слънчево, разстройствата – краткотрайни и засягащи лимитирана част от страната, а дневните температури – по-високи от нормалните.

Понеделник и вторник ще са преобладаващо слънчеви с краткотрайни нараствания на облачността. Превалявания - краткотрайни, със слаба гръмотевична интензивност – ще има в западните планински масиви и на изолирани места към тях. По-мощна гръмотевична облачност ще се оформи в сряда и четвъртък, още веднъж в западната половина на страната. След това до края на седмицата разстройствата ще са минимални с превес на лятното слънце.

Температурите през интервала ще са присъщите за сезона – нощем и на разсъмване – от 10 до 15 градуса, следобяд – от 23 до 28. През почивните дни (на 23 септември) посрещаме астрономическата есен. Температурите ще са малко по-високи от предходните дни и в всекидневно топлите региони термометрите ще се двоумят до 31-32 градуса.

До края на месеца единственото осезаемо захлаждане ще обхване дните към 26-27 септември с навлизане на по-студен въздух от североизток. Температурите ще се намалят с 3-4 градуса, вятърът ще се усили със студени пориви, облаците ще са повече с капацитет за слаби и неособено обилни като количество валежи.

Любителите на късното септемврийско море ще изпратят месеца с преобладаващо слънчеви дни, с нормалната динамична облачност, без особени разстройства. Предварителни изгледи за валежи има в дните към 26-27 септември, когато и вятърът ще е изключително мощен. Около началото на астрономическата есен ще е по-топло, с температури денем до 26-27 градуса. В края на месеца термометрите ще доближават до към 22-23. От сряда нататък, до края на актуалната седмица, вълните ще понижават и морето ще е относително умерено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР