През последното тримесечие на 2021 г. поне 20 на сто

...
През последното тримесечие на 2021 г. поне 20 на сто
Коментари Харесай

Евростат: 37% от българите не са могли да свържат двата края в последните месеци на 2021

През последното тримесечие на 2021 година най-малко 20 на 100 от всички поданици на страните в Европейски Съюз, за които попадат налични данни (България, Белгия, Ирландия, Франция, Австрия, Словения и Финландия) биха могли да свържат двата края елементарно или доста елементарно. Това сочи оповестеното през днешния ден най-ново проучване на европейската статистическа организация Евростат, систематизирала нова база с данни, показващи въздействието на пандемията върху 11 страни от Европейски Съюз, представено от Българска телеграфна агенция.

Единствено в България (сред посочените от Европейски Съюз страни) делът на жителите, които не са изпитвали никакви или съвсем никакви усложнения да посрещат разноските си за живот, е едвам 4,4 на 100 през четвъртото тримесечие на предходната година.

Най-висок е индикаторът във Финландия, като 43,7 на 100 от финландците не са имали усложнения при посрещане на разноските си.

Разразилата се пандемия от ковид през 2020 година, траяла и през 2021 година, повлия на изискванията на живот измежду всички страни, членки на Европейския съюз. Макар и в друга степен, всички жители на страните от Европейски Съюз бяха наранени от понижения на приходи, кратко работно време и тежки правила за обществено разграничаване.

Делът на популацията, което може да свърже двата края мъчно или доста мъчно, варира от 37 на 100 в България – най-много измежду прегледаните страни, до 9,2 на 100 във Финландия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР