През последното денонощие в Китай (без Хонконг и Макао) са

...
През последното денонощие в Китай (без Хонконг и Макао) са
Коментари Харесай

Китай съобщи за осем нови случая на COVID-19 през денонощието

През последното денонощие в Китай (без Хонконг и Макао) са били регистрирани осем нови случая на болестта Ковид-19, причинявано от новия ковид, съобщи Ройтерс, като се базира на Националната здравна комисия. Вчера тя заяви за четирима нови заболели.

Шест от случаите за "внесени " от чужбина, а два са резултат от локално предаване на вируса в североизточната провинция Цзилин.

Пет ваксини против COVID-19 са тествани върху хора в Китай

В граничещия с Русия и Северна Корея район неотдавна бе открито огнище на болестта. Китайските здравни управляващи оповестиха през днешния ден за 13 нови асимптоматични случая на болест по отношение на 11 през вчерашния ден.

Регистрираните инфектирани с ковид в Китай доближи 82 941. Броят на смъртните случаи в страната остава неизменен от един месец - 4633.

Годишната сесия на китайския парламент ще бъде съкратена, с цел да бъде предпазено публичното здраве в изискванията на пандемия, удостовери през днешния ден почитан народен представител, представен от Асошиейтед прес.

Чжан Есуй, ръководителят на комисията по външните работи към Общокитайското заседание на народните представители (ОСНП), не посочи с какъв брой ще бъде понижена нейната дълготрайност.

Само един нов случай на COVID-19 в Китай. 27 инфектирани и двама умряли в Южна Корея

Графикът и дневният ред на сесията ще бъдат утвърдени преди тя да стартира на 22 май, ограничи се да каже той.

Китайската полиция забрани дроновете и други ниско летящи обекти от 20 до 28 май, което загатва, че Народното събрание ще заседава към една седмица.

Управляващата комунистическа партия реши сесията да се състои, откакто епидемията от новия ковид в Китай значително бе овладяна. Някои представители на изпълнителната власт обаче ще вземат участие отдалечено в съвещания с депутати, а конференциите също ще бъдат давани посредством видеоконферентна връзка.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР