През последното денонощие украинската авиация е нанесла 13 удара по

...
През последното денонощие украинската авиация е нанесла 13 удара по
Коментари Харесай

Украйна нанесла 13 удара по руски позиции

През последното денонощие украинската авиация е нанесла 13 удара по позиции на съперника. В две направления се уголемяват настъпателните групировки на съперника. Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във " Facebook ", представен от " Укринформ ".

Руските войски не престават да насочват напъните си към водене на настъпателни дейности в направленията на Бахмут и Авдиевка.

В същото време съветските нашественици вършат опити да подобрят тактическата си позиция в посока Лиман . В посоките Купянск и Запорожие се уголемяват настъпателните групировки на съперника.

В останалите посоки съветските войски се пробват да сдържат дейностите на силите за защита на Украйна , обстрелвайки позициите на украинските сили и цивилни обекти, ситуирани по линията на прикосновение.

През миналото денонощие съперникът е нанесъл два ракетни удара и над пет пъти е разкрил огън с реактивни системи за залпов огън (РСЗО). По-конкретно, гражданска инфраструктура е изумена в Никопол и Херсон. Съобщава се за жертви измежду цивилни.

Заплахата от въздушни и ракетни удари по сериозни инфраструктурни обекти продължава да съществува в цяла Украйна.

Във волинското, полиското и сиверското направления обстановката  за формиране на настъпателни групировки на съперника. Русия уголемява своята авиогрупировка и военни елементи на територията на Беларус.
 Украйна се готви за огромната атака на Путин 2023 година
Украйна се готви за огромната атака на Путин 2023 година

Мобилизацията на Русия ще продължи да хвърля тела в " месомелачка ", крайната цел е цяла Украйна и по-късно да продължи

В Слобожанско направление съветските нашественици използваха танкове и артилерия, с цел да открият огън покрай Висока Яруха, Мороховец, Старица, Дворична и Новомлинск в региона на Харков.

В купянското направление съветските окупатори нанесоха удари по Вилшана, Кисливка, Котляровка, Берестово и Першотравнево в Харковска област и Стелмаховка и Мясожаровка в Луганска област.

В Лиманско направление съветските войски обстрелваха с танкове, минохвъргачки, оръдия и реактивна артилерия Макеевка и Червонопопивка в Луганска област и Торске и Ведмеже в Донецка област.

В Бахмутско направление съветските окупатори нанесоха удари по Верхньокамянске, Спирне, Билогоривка, Соледар, Бахмутске, Бахмут, Андриевка, Курдиумовка, Озаряновка, Северно и Опитно в Донецка област.

В посока Авдиевка съветските окупанти се пробваха да нанесат удари по позициите на украинските сили в региона на Донецка област Авдиевка, Первомайске, Невелске, Георгиевка, Маринка и Новомихайловка.

В Запорожко и Херсонско направление съперникът продължава да открива огън по позициите на украинските сили и гражданската инфраструктура по десния бряг на Днепър. По-специално, съветските войски обстрелваха Времивка и Новопил в Донецка област, Хуляйполе, Дорожнянка, Хуляйпилске, Орихов и Степове в Запорожка област, Никопол в Днепропетровска област и Новотяхинка, Ивановка, Токаривка, Херсон, Ингулец и Билозерка в Херсонска област.

Според Генералния щаб съветските войски не престават да търпят загуби. На 13 декември 2022 година покрай Токмак, Пологи и Бердянск в Запорожка област украинските сили унищожиха два противников склада с муниции, две артилерийски системи с муниции, шест военни транспортни средства. Повече от 200 съветски окупанти бяха ранени.

Тъй като здравните заведения и моргите във краткотрайно окупирания град Мелитопол са пренаселени, съветските окупатори транспортират трупове и изтеглят ранените военни в Крим.

За попълване на загубите в персоналния състав съперникът би трябвало да окомплектова звената на оперативно-тактическото командване с пенсионирани офицери и освободени в запаса, като ги изпрати в региона на бойните дейности.

През последното денонощие украинските военновъздушни сили са нанесли 11 удара по жива мощ, муниции и бойна техника на съперника и два удара по позиции на системите за Противовъздушна отбрана.
 Украйна дава обещание пагубна зима за съветските сили, в случай че не затегнат фронта
Украйна дава обещание пагубна зима за съветските сили, в случай че не затегнат фронта

Москва желала дълга война, тъй като обезверено ѝ би трябвало победа

Ракетно-артилерийските елементи на Украйна поразиха два съветски командни пункта, четири групировки на персоналния състав и един склад за гориво.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР