През последното денонощие само 5 случая на носители на COVID-19

...
През последното денонощие само 5 случая на носители на COVID-19
Коментари Харесай

Близо 20% от заразените с коронавирус туристи в Гърция са българи

През последното денонощие единствено 5 случая на носители на COVID-19 са регистрирани измежду идващи туристи на летища и пристанища
Оказва се, че към 20% от инфектираните с COVID-19 туристи в Гърция са българи. Те са пристигнали в страната сред 1 и 19 юли. Това излиза наяве от информация, изнесена от заместник-министъра за гражданска отбрана в страната Никос Хардаляс, представен от в. „ Катимерини “ и организация МИА.
Той съобщи, че 76% от всички 295 гости, дали позитивни проби, са от Балканите, като 78 са сърби, 63-ма - българи, 61 - румънци, 23-ма - албанци. От тях 207 са се върнали в страните си, а 53-ма дейни са на територията на Гърция, като 35 са оздравели и остават в южната ни съседка.
По данни на здравното министерство през последното денонощие единствено 5 случая на носители на COVID-19 са регистрирани измежду идващи туристи на летища и пристанища.
Припомняме, че единcтвeният грaничeн пункт зa влизaнe нa туриcти ocтaвa „ Кулaтa – Прoмaхoн “. Cтрoгo ce cпaзвa и изиcквaнeтo зa oтрицaтeлeн PCR тecт зa кoрoнaвируc, нaпрaвeн нe пo-къcнo oт 72 чaca прeди влизaнe и прeвeдeн нa aнглийcки език. Зaдължитeлнo e прeдcтaвянe и нa бaркoд oт дeклaрaциятa.
От началото на пандемията досега в Гърция са регистрирани 4 007 доказани случая на ковид, като от тях дейни са единствено 435. Починалите са 195.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР