През последното денонощие са излекувани 38 жители на област Сливен.

...
През последното денонощие са излекувани 38 жители на област Сливен.
Коментари Харесай

Ученик от Сливен е сред новите случаи на COVID-19 в областта

През последното денонощие са излекувани 38 поданици на област Сливен. Новодиагностицирани са 32-ма души, оповестиха от Областния спешен щаб. Няма умряли от COVID-19.

Приключиха проучванията на целия личен състав в индустриалната компания в Сливен, където бе открито огнище на болестта. Сред последните проби има още два позитивни резултата, по данни на РЗИ. С тях заболелите на работното място се усилиха от 16 на 18 души.

Сред нозаболелите през миналото денонощие са доктор от доболничната помощ и чиновник от помощния личен състав в болнично заведение.

В интервала от 8 до 10 февруари са диагностицирани четирима чиновници от детска градина в Сливен – двама учители и двама души от непедагогическия личен състав. Карантинирани са четири групи.



Заболял е възпитаник от учебно заведение в Сливен. В карантина са съучениците от класа му.

В отговор на постъпили запитвания Областният спешен щаб оповестява, че ангажимент на шефовете на образователните и детските заведения, на помощник-директорите или на класните ръководители е да осведомят родителите, в случай че се постанова карантиниране на техните деца като контактни на болни деца, учители или чиновници от личния състав в детските ясли, градини и учебни заведения.

Активните случи на COVID-19 в региона са 447. От тях 19 са в община Нова Загора, 12 – в община Твърдица, 8 – в община Котел. Останалите 408 са в община Сливен – 356 са болните в града, 52-ма - в 26 дребни обитаеми места. Под карантина са 958 лица.

Спазването на противоепидемичните ограничения потвърдено лимитира риска от разпространяване на ковид. Предпазните маски за лице са наложителни в закритите площи - работни пространства, търговски обекти, театри, музеи, публичен превоз, в това число гари, автогари, кооперативни пазари и други

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР