През последното денонощие са били проверени 9357 моторни превозни средства

...
През последното денонощие са били проверени 9357 моторни превозни средства
Коментари Харесай

МВР залови по-малко пияни шофьори

През последното денонощие са били тествани 9357 моторни транспортни средства в границите на профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. В хода на инспекциите са тествани 12 040 лица - водачи и пасажери., оповестиха от Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Като резултат, са формирани 2 668 фиша и 553 акта. Основен фокус в интервенцията е ръководство на моторни транспортни средства от лица, които са използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и от лица без дееспособност. За деня са открити 18 водачи, които са управлявали след приложимост на алкохол . От тях, 10 са били с централизация на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 8 - с централизация над 1,2 на промила а двама са отказали да бъдат тествани. Освен това, 10 водачи са били засечени да ръководят под влияние на наркотични субстанции или техни аналози , а трима са отказали тестване.

Според събраните данни посредством метода " линеен надзор ", са тествани 2 499 моторни транспортни средства и 2 965 водачи и пасажери. Съставени са 720 фиша и 119 акта за нарушавания. От общия брой тествани, четирима водачи са открити да са управлявали след приложимост на алкохол - двама от тях с централизация от 0,5 до 1,2 промила, и двама с централизация над 1,2 промила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР