През последното денонощие още 640 руски окупатори в Украйна са

...
През последното денонощие още 640 руски окупатори в Украйна са
Коментари Харесай

За денонощие Украйна демилитаризира 640 руски войници и 15 танка

През последното денонощие още 640 съветски окупатори в Украйна са били демилитаризирани, с което броят на убитите съветски бойци от началото на пълномащабната инвазия става 51 250.

Това сочат данните на Генералния щаб на украинските въоръжени сили. Общо 2112 танка на нашествениците (15 през последното денонощие) са унищожени. Унищожени са 4557 (37) бойни бронирани машини, 1226 (32) артилерийски системи, 239 (2) самолета, 210 (2) хеликоптера и 15 кораба на съветските окупатори, почнали непредизвикана война на 24 февруари.

През последното денонощие украинската войска стартира няколко контраофанзиви против съветски позиции в окупираните зони на Южна и Източна Украйна. През последните часове офанзивите и сраженията са все по-ожесточени. След като разгроми съветските окупатори в Киевска област в първите седмици на войната, в този момент Украйна желае да освободи и Херсонска област и други региони в източната и южната част на страната.

Зачестяват и офанзивите по съветски военни цели в окупирания украински полуостров Крим. Вчера началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили призна, че Киев е виновен за поредицата удари, нанесени през август, против съветски бази на анексирания Кримски полуостров, в това число за серията от гърмежи във военновъздушната база " Саки ". Той съобщи, че сходен вид интервенции ще продължат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР