През последното денонощие на територията на община Враца е преминал

...
През последното денонощие на територията на община Враца е преминал
Коментари Харесай

Ураганният вятър нанесе сериозни щети в кв. „Кулата“

През последното денонощие на територията на община Враца е минал ураганен вятър, със скорост над 140 км/ч. Силните пориви нанесоха вреди както в града, по този начин и в обитаемоте места от общината.

Най-сериозни са проблемите в квартал „ Кулата “, където има къщи с изцяло разрушени покриви, компрометирани електрически стълбове, както и паднали дървета. Кметът Калин Каменов, дружно с специалисти от локалната администрация и кметският наместник на кв. " Кулата ", инспектираха повредените къщи и постройки в квартала. Екип на „ ЧЕЗ Разпределение България “ краткотрайно прекрати електрозахранването в обитаемото място, защото има голям брой скъсани проводници. Към момента всички вреди в „ Кулата “ са разказани, а екипи на Общинско дружество „ БКС “ – Враца правят действия по премахване на падналите дървета.
 Враца вятър Община Враца
„ Преминалият ураганен вятър през последното денонощие е предизвикал вреди в огромна част от обитаемоте места от община Враца. Безспорно най-сериозни са проблемите в квартал " Кулата ". В момента всички дежурни екипи на локалната администрация са ангажирани да разказват провалите. След като бъдат систематизирани всички сигнали, Община Враца ще изготви протокол и ще насочи искане за финансова помощ от Междуведомствената комисия “, разяснява кметът Калин Каменов.

Експертите от Община Враца правят огледи във всички обитаеми места. В село Бели извор е опустошен покривът на параклиса. Временно е било прекратено електрозахранването в село Челопек , само че казусът е позволен и обитаемото място е с обикновено зареждане. Към момента екипи на електроразпределителното сдружение работят по премахване на казуса с електрическото зареждане в квартал " Бистрец " .
 Враца вятър Община Враца
Служители от звено „ Инспекторат “ правят огледи на територията на града. При инспекцията е открито съществуването на паднали дървета, преместени съдове за сметосъбиране, развалени покривни структури и изолации. Компрометирана е настилката на изкуственото игрище в парка в ж.к. „ Дъбника “. В резултат от мощния вятър има повредени стъкла на коли, счупени са и част от прозорците на Средношколското общежитие , а о градата на изкуственото игрище в ж.к. „ Сениче “ е паднала.

Дежурните екипи не престават своята работа по премахване на вредите и ще реагират навреме на сигнали от страна на потърпевши жители.

За област Враца е разгласен оранжев код за значителни превалявания и мощен вятър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР