През последният месец зачестили обажданията на хора, които в паниката

...
През последният месец зачестили обажданията на хора, които в паниката
Коментари Харесай

Растял броят на българите с паник атаки заради изолацията

През последният месец зачестили позвъняванията на хора, които в суматохата си се обаждат на диспечерите, без да имат потребност от доктор. За това алармират медиците от Спешното, заяви Нова телевизия.

Заради все по-честите позвънявания от паникьосани българи се наложила смяна и в работата на екипите.

Неспешните случаи, които не постановат посещаване на лекарски екип незабавно, се съветват отдалечено.

" Когато има суматоха, това се усеща, тъй като чуваме по какъв начин диша индивидът. Ако е със зной, това се схваща даже по телефона ", разяснява един от медиците в Спешната помощ.

От Спешна помощ признават, че всеки втори, обадил се с лека температура и зной, отдава признаците си на ковид. Зад доста от случаите обаче се криела добре познатата паник офанзива. Изолацията, страховете за работата, както и цялостната липса на обществени контакти водели до всички тези проблеми.

" Затворете един човек с генерализирано разстройство зад четири стени и той ще отключи всички проблеми на земята. Аз не мисля, че сега страната има опциите и ресура да огледа и върху този проблем ", счита терапевтът Желяз Андреев.

Данните демонстрират, че от началото на карантината до момента случаите на домашно принуждение в страните от Европа, в това число в България, са скочили с 1/3. Рязката смяна в всекидневието се отразявала в целия свят, освен у нас. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР