През последния месец се наблюдава тревожна тенденция от увеличаване на

...
През последния месец се наблюдава тревожна тенденция от увеличаване на
Коментари Харесай

Бум на случаите на хвърляне на камъни по влакове през март

През последния месец се следи тревожна наклонност от увеличение на случаите на мятане на камъни по преминаващи влакове. Само в четвъртък (23-и март) са регистрирани 3 случая на похищения с камъни над композиции в разнообразни сектори на страната. От началото на месец март тези случаи са се нараснали два пъти спрямо предходните месеци, като са регистрирани общо 10 похищения за месеца, а от началото на годината общият брой на сходни нападения е 19, оповестиха от БДЖ. 

Освен хвърлянето на камъни, се следи и друга възпрепятстваща придвижването на влаковете демонстрация с слагане на трудности върху железопътните релси. Последният подобен случай е маркиран през вчерашния ден (26-и март), до момента в който от началото на годината са регистрирани общо 4 сходни похищения.

Подобни вандалски прояви нанасят обилни материални вреди за " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД, като в действителност саботират всички старания на превозвача за предложение на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите. Най-важното измерение на тези похищения, обаче, е застрашаването на сигурността на придвижването на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и чиновниците на БДЖ.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

С цел предварителна защита и разрешаване на казуса с набезите управлението на БДЖ подхваща взаимни ограничения с Министерство на вътрешните работи за известяван на жителите в рисковите региони, където се следят сходни феномени, за заплахите от сходни недомислени дейности. Освен това се правят и оперативни дейности от чиновниците на Министерство на вътрешните работи при приемане на сигнал за сходни случаи за определяне на причинителите и предприемане на следващ надзор.

Благодарение на тези взаимни дейности през последните години броя на похищенията понижава доста, настояват от БДЖ. 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР