„През последния месец бяха проведени 31 консултации при областните управители

...
„През последния месец бяха проведени 31 консултации при областните управители
Коментари Харесай

Кирил Добрев: ДПС и ГЕРБ ще управляват изборния процес, а патриотите си избраха ролята на "кошаревски свидетел"

„ През последния месец бяха извършени 31 съвещания при регионалните шефове за конструирането на районните изборните комисии, само че се оказа, че няма смисъл от това, защото ръководещото болшинство в ЦИК служебно пренареди всички РИК-ове ". Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев по време на конференция на „ Позитано 20 ".Той акцентира, че в РИК има две основни позиции - на ръководителя и секретаря, и разясни, че това са позициите, с чийто автограф един протокол се признава за годен. „ По свое решение, ЦИК от една страна обезмисли договарянията, които бяха водени с другите политически сили и второ, служебно наложи друго систематизиране ", сподели Добрев. Той уточни, че съгласно новото систематизиране ГЕРБ има 29 председателски и 2 секретарски места и посочи, че без автограф на ГЕРБ няма да има нито един годен протокол от всички 31 изборни региона. Той добави, че Българска социалистическа партия е втора политическа мощ от последните парламентарни избори, а има едно председателско място и 13 секретарски места, т.е. - участва в управленията на РИК в 14 области. Добрев посочи още, че третата политическа мощ, патриотите, имат 29 зам.-председателски места, които, по думите му, ще гледат по какъв начин едни протоколи се движат и се попълнят от Движение за права и свободи и ГЕРБ по едно и също време. Кирил Добрев разяснява още, че ударът е при четвъртата политическа мощ, която има едно председателско място и 16 секретарски места. „ Не ми се ще още веднъж да развъртвам тематиката за обединението сред Движение за права и свободи и ГЕРБ, само че този път тя е с безмълвното единодушие на патриотите, които си избраха ролята на " кошаревски очевидец ". На 26 май Движение за права и свободи и ГЕРБ ще ръководят изборния развой по днешните решения на ЦИК ", безапелационен бе Добрев.
„ Българска социалистическа партия апелира във Върховен административен съд решенията на ЦИК за 8 области, в които има съглашение ", съобщи социалистът. По думите му в това време са пристигнали две решения на Върховен административен съд, които анулират решенията на ЦИК за област Враца и Пловдив. Той изрази мнение, че в случай че ЦИК беше обективен орган, а не бухалка в ръцете на ГЕРБ и Цветанов, разпределението трябваше да бъде: за ГЕРБ - 24 позиции (12 председателски и 12 секретарски), за Българска социалистическа партия - 20 (10 председателски и 10 секретарски), за Обединените патриоти - 8(4 ръководители и 4 секретари); за Движение за права и свободи - 6; за „ Воля " - 4.
„ Мъчно ми е за сътрудниците от Обединените патриоти и за обстановката, в която се намират. Те имат 29 сламени индивида, които ще набюдават изборния развой ", разяснява Добрев, като се обърна към българските жители с апел: „ Има решение - на 26 май да се гласоподава всеобщо, с цел да провалим схемата на ръководещите ".
Аглика Виденова: Бившите ни приятели от АБВ са решили да бъдат от страната на ръководещите
„ Надявахме се, че здравият разсъдък ще надделее и ще се откри път за регламентирано разрешаване на проблема с марката „ Коалиция за България ". За страдание нашите някогашни приятели са решили да бъдат от страната на ръководещите - освен техни сътрудници, само че да играят и против фамилията си, въпреки и бивше ". Това съобщи юрисконсултът на Българска социалистическа партия Аглика Виденова. Тя акцентира, че политическият напън, който е бил оказан над ЦИК, е било нещо феноменално. „ 17 години се занимавам с избирателен развой, само че такова нещо не бях виждала ", безапелационна е тя. Виденова сподели документ от патентното ведомство на Република България, където ясно написа на кого принадлежи „ Коалиция за България ". „ Регистрирана е в 14 класа, които включват всички артикули, услуги и действия, свързани с предмета на активност на Българска социалистическа партия, както и рекламните материали. АБВ имат една смущаваща с комерсиалното си изражение марка, която е записана в един единствен клас - всевъзможни типове бизнес действия и рекламни действия, свързани с бизнес и търговски покупко-продажби и мероприятия ", изясни тя. Виденова акцентира, че до ЦИК е подадена цялата информация и документи, с цел да вземат рационално законосъобразно решение. „ Голямото ми отчаяние е, че ръководител на тази комисия е човек, който е бил част от Конституционния съд. Ще апелираме решението пред Върховен административен съд, ще подадем тъжба и в Комисия за защита на конкуренцията, както и иск пред съда. Има и процедура пред патентното ведомство ", сподели още Аглика Виденова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР