През последния месец бях на специализация в САЩ. Тя беше

...
През последния месец бях на специализация в САЩ. Тя беше
Коментари Харесай

Явор Божанков : Борисов е като луд с картечница


През последния месец бях на специализация в Съединени американски щати. Тя беше планувана от дълго време, само че заради пандемията беше отсрочена с повече от година. Казах си мнението и гласувах срещу хартиената бюлетина преди да отпътува. Решението да бъда отдръпнат от правната комисия беше в съгласие с сътрудниците. Върху моята независимост не е упражняван надзор. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Явор Божанков.

Смятам, че който е правил промени в Изборния кодекс, най-после в никакъв случай не е спечелил. Партиите имат по-сериозни проблеми – политическата система е делегитимирана, няма да върнем доверието с връщането на хартиената бюлетина. Правейки радикална смяна в Изборния кодекс, сътворяваме съмнение, че идващите избори ще са законни. Това внася още по-голямо съмнение в обществото. А и едно гласоподаване с ГЕРБ и Движение за права и свободи връща в оня етикет на статуквото, което в последните 5 година успяхме да променим с доста старания, съобщи Божанков.

Той разяснява и разновидностите за сформиране на постоянно държавно управление.

Каквито и да са имената в изпълнителната власт, зад тях стои политическа поддръжка. В обстановката, в която изпадаме за четвърти път за година, изпадаме, тъй като всички политически субекти се държат като че ли съставляват целия народ, а те не го съставляват - даже ГЕРБ, които са първа политическа мощ. Борисов е като вманиачен с картечница - във всички студия от заран до вечер. Не си дава сметка, че нервира хората, уточни социалистът.

Изходът не е нито в президентска република, нито в служебно държавно управление – изходът е намиране на единодушие в Народното събрание. В момента казусът е, че нямаме национални цели, които да ни обединят. Трябва да формираме най-малко базовия път, по който би трябвало да вървим. Докато не формулираме тези цели, няма по какъв начин и да има единодушие.Нови избори няма да дадат друга картина. Нещо повече, оставят страната в безконтролната власт на служебното държавно управление. Тя ми наподобява на ранния Борисов – безконтролна и безотчетна власт. Служебният кабинет акумулира власт, която никой не е предполагал, че ще има, акцентира Божанков.

Той сподели, че поради рецензиите му към служебния кабинет, сега всичките му родственици са подложени на инспекции по всички линии.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР