През последните три месеца на изминалата година здравните инспектори у

...
През последните три месеца на изминалата година здравните инспектори у
Коментари Харесай

60 души санкционирани за неспазване на карантина през последното тримесечие на 2021 г.

През последните три месеца на миналата година здравните инспектори у нас са направили 129 216 инспекции на лица сложени по карантина. Съставени са 89 333 наставления и 60 акта, осведомят от Министерство на здравеопазването.

Най-много инспекции за осъществени през предишния ноември - 48 055. Издадените наставления са 43 015. В същия месец са издадени и максимален брой актове за неспазване на наложителната карантина - 45.

Областният шеф на София се отхвърли от концепцията полиция да подава на РЗИ като контактни, хората които съпровождат инфектирани с ковид за банкет в болница. Аргументите за това са, че доста от работещите в Столичната РЗИ и Столична дирекция на вътрешните работи са инфектирани или карантинирани.

От здравното министерство оповестиха, че провеждането на епидемиологични изследвания е главната мярка за ограничение на скритата заболеваемост. Другите способи за ограничение на разпространяването на вируса са спазването на физическа отдалеченост, носенето на защитна маска и честата стерилизация.

От Министерство на здравеопазването прецизират, че функционалност скрининг извършва и проучването с щадящи проби на учениците от 1-и до 12-и клас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР