През последните три години търпението на един милиард души в

...
През последните три години търпението на един милиард души в
Коментари Харесай

Протести срещу Covid в Китай: Гневът и страхът от вируса поставят Си Дзинпин в безизходица

През последните три години търпението на един милиард души в Китай беше обтегнато с всяко блокиране и всеобщи проби за Covid.

Сега това самообладание се изчерпа.

Докато хиляди излязоха по улиците в градовете, протестирайки против рестриктивните мерки на Covid, една изтощена нация се пита какъв брой още би трябвало да търпи политиката на Си Дзинпин за нулев Covid.

В едно от най-големите политически тествания на президента Си до момента, Китайската комунистическа партия (ККП) в този момент би трябвало да договаря както с възходящия яд, по този начин и с надълбоко вкоренения боязън от Covid, до момента в който страната опипва пътя си към излизане от пандемията.

Пожар в апартамент в западния град Урумчи на пръв взор може да наподобява малко евентуална искра за национални митинги.

Но смъртоносният случай, който лиши живота на 10 души, беше висшият призрачен сюжет за милиони китайци, които живеят във високи жилища: хванати в капан в жилището си, неспособни да избягат от огъня заради прецизно наложено блокиране.

Властите оспориха това, само че това не спря публичното отвращение и безпокойствие да се разпространят, изключително откакто видеоклипове и аудио клипове, за които се твърди, че жителите крещят и се молят да бъдат освободени, се популяризират онлайн.

Инцидентът беше и последният от поредност от ужасяващи истории, свързани с рестриктивните мерки на Covid.

В началото, по време на блокирането в целия град, се появиха известия за бременни дами, които губят бебетата си, а остарели и уязвими умират заради липса на своевременен достъп до медицински грижи.

Много блокирания също наподобява имат същите истории за дефицит на храна и медикаменти, защото стана ясно, че локалните управляващи се борят да се оправят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР