През последните три дни руските сили провеждат тактическо настъпление към

...
През последните три дни руските сили провеждат тактическо настъпление към
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Вагнер продължават настъплението към Бахмут

През последните три дни съветските сили организират тактическо нахлуване към центъра на град Бахмут (Артьомовск) в Донецка област . Части от Втори армейски корпус на проруската милиция в Луганска област наподобява са окупирали селищата Опитное и Иванград южно от града , съгласно отчет на английското военно разузнаване тази заран, представен от Руската работа на Би Би Си.

От началото на юли има малко, в случай че изобщо има други селища, завладяни от постоянни съветски или сепаратистки сили , споделиха английските военни.

Въпреки това силите, ръководени от частната военна компания (ЧВК) " Вагнер ", реализираха прочут триумф в Донбас . " Вагнер " към момента интензивно взе участие във военните дейности в региона на Бахмут.

Русия евентуално преглежда завладяването на Бахмут като подготовка за атака против Краматорск и Славянск , най-големите селища в Донецка област, които са под украински надзор.

Русия продължава да води настъпателни дейности в центъра на Донбас, въпреки и да се движи напред доста постепенно.

Общият действен проект обаче е подкопан от украинския напън върху северния и южния фланг , както и от острия дефицит на муниции и жива мощ, съгласно отчета на английското военно разузнаване.
 Middle East Eye: ЧВК
Middle East Eye: ЧВК " Вагнер " всеобщо набира наемници в чужбина

Предлага се двойно възнаграждение, с цел да се бият в Украйна

Финансистът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин евентуално продължава напъните си да разграничи себе си и силите от по-конвенционалните съветски и прокси войски. Пригожин акцентира в коментар за съветското издание RIA FAN, че силите на Wagner Group еднолично са поели контрола над Иванград, населено място южно от Бахмут, на 13 октомври,

Силите за териториална защита на Донецката национална република (ДНР) обаче настояват, че взаимните сили на Луганската национална република (ЛНР) и ДНР са поели надзор над Иванград и близкото населено място Опитне, което явно опонира на изказването на Пригожин, че " нито един човек от други елементи, с изключение на за чиновници на частната военна компания Вагнер " е бил в Иванград по време на завладяването му.

Освен това Пригожин опроверга изказванието, че съветските сили са завладяли Опитне и съобщи, че в покрайнините му се водят яростни боеве.

Разминаването сред изказванията на Пригожин и Териториалната защита на ДНР, както и очевидното предпочитание на Пригожин да накара бойците на групата Вагнер да получат изключителна заслуга за завладяването на Иванград, е в сходство с предходните наблюдения на ISW, че Пригожин се бори за по-голяма популярност на фона на неотдавнашната му остри рецензии към структурата на съветското Министерство на защитата (МО).
 ISW: Пригожин от
ISW: Пригожин от " Вагнер " към този момент е лицето на съветската " специфична интервенция " в Украйна

Блогъри упорстват Готвачът на Путин да смени Шойгу
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР