През последните три десетилетия успяхме да изградим много силна връзка

...
През последните три десетилетия успяхме да изградим много силна връзка
Коментари Харесай

Георг Георгиев: През последните три десетилетия изградихме много силна връзка с Република Корея

През последните три десетилетия успяхме да изградим доста мощна връзка с Република Корея. Страната е предпочитан сътрудник на България освен в Азия, само че и на интернационалната сцена. Споделяме общи полезности и сходни позиции по голям брой световни и районни проблеми. Това съобщи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който откри онлайн конференция на тематика „ Република България – Република Корея: сътрудници в един изменящ се свят “.

Събитието, проведено от Дипломатическия институт към министъра на външните работи, посолството на България в Сеул и Центъра по българистика в университета „ Ханкук”, с поддръжката на посолството на Република Корея в София, събра дипломати, икономисти, учени и преподаватели, които разискаха опциите за задълбочаването на съдействието сред двете страни.

Конференцията бе част от календара за отбелязване на 30-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред Република България и Република Корея, която чествахме през 2020 година

Заместник-министър Георгиев акцентира дейния политически разговор сред двете страни през последните няколко години, в това число визитата на министър-председателя Бойко Борисов в Република Корея през септември 2019 година Той открои стопанската система, енергетиката, технологиите, образованието като сфери на съвместен интерес, и изрази вяра в близко бъдеще да забележим повече на практика резултати в региона на вложенията, търговията и туризма.

Сред акцентите в полемиките бяха обществената дипломация във времена на пандемия, икономическото възобновяване от следствията от Ковид-19, задълбочаване на съдействието с фокус към младежите и просветителния продан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР