През последните шест месеца Аржентина се превърна в значима фигура

...
През последните шест месеца Аржентина се превърна в значима фигура
Коментари Харесай

Икономиката на Аржентина страда – въпреки това страната намира решение в стабилните монети

През последните шест месеца Аржентина се трансформира в значима фигура в Латинска Америка поради приемането на постоянни монети, по-специално Tether (USDT) и USD Coin (USDC).

Тази наклонност се дължи на обстоятелството, че аржентинските жители търсят леговище от продължаващата икономическа неустойчивост в страната и девалвацията на националната валута – песото.

Икономическата рецесия в Аржентина подхрани внезапното повишаване на използването на криптовалути, изключително на основаните на $ постоянни монети като USDT и USDC. По данни на Bitso, известна криптоборса в Мексико, 60% от всички крипто транзакции, осъществени от аржентинците в платформата, включват USDT и USDC .

За съпоставяне, транзакциите със постоянни монети в други латиноамерикански страни като Колумбия, Бразилия и Мексико съставляват едвам 31% до 40% от всички крипто транзакции.

Предпочитанието към постоянните монети в Аржентина е директен отговор на предизвикателната политическа и икономическа среда в страната. Придобиването на постоянни монети обезпечава опция на обичайните финансови принадлежности в страна, измъчвана от висока инфлация и обезценка на валутата.

През 2023 година в Аржентина се следи обезпокоителен годишен ритъм на инфлация от 211.4%, което насочва популацията към по-стабилни и надеждни цифрови активи.

Аржентина заема забележителна позиция в латиноамериканския пейзаж на криптовалутите, заемайки второ място в района по приемане на криптовалути и 15-о място в международен мащаб съгласно отчета на Chainalysis за 2023 година

Неотдавнашното избиране на Хавиер Милей, самоопределящ се като “ “, за президент вкарва нова вероятност за цифровите валути и финансовата система.

Макар че Милей не поддържа изцяло Биткойн, неговите удобни мнения за криптовалутата и рецензиите му към централното банкиране допускат евентуално удобна позиция по отношение на бранша на цифровите активи.

Докладът на Bitso, в който се акцентира обширната потребителска база от над 8 милиона консуматори в Латинска Америка, акцентира възходящото значение на цифровите валути в района. Силното желание на аржентинското население към постоянни монети като USDT и USDC пред по-волатилните криптовалути като Биткойн показва стратегически метод към потреблението на цифрови активи за финансова непоклатимост и отбрана от инфлация.

Преходът към приемане на постоянни монети в Аржентина отразява по-широката наклонност за търсене на различни финансови решения в изискванията на икономическа неустановеност. Тъй като аржентинците от ден на ден се обръщат към цифровите валути, с цел да запазят покупателната си дарба, ролята на постоянните монети като средство за предотвратяване от инфлация и обезценяване на валутата става все по-значима.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР