През последните седмици започна да се поставя въпросът защо още

...
През последните седмици започна да се поставя въпросът защо още
Коментари Харесай

Денков: Нямаме второ плащане по ПВУ, защото ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа

През последните седмици стартира да се слага въпросът за какво още нямаме получено второто плакане по ПВУ. Това ще бъде тематика и по време на предизборната акция. Фактите са ясни – и саботират правосъдната промяна. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ и някогашни министър председател акад. пред медии.

Той посочи, че с цел да бъде осъществено заплащането, би трябвало Народно събрание да одобри четири акта.

„ Първо – влизане в действие на Закона за персоналния банкрут. Законът за персоналния банкрут е признат на първо четене на 15 юни 2023 година и от този момент до момента виси тук в Народно събрание. Той е блокиран сега в Комисията по правни въпроси с ръководител от.

Вторият – приемане на разпоредбите за работа на Националната комисия за противопоставяне на корупция, изпратени за първи път на Европейска комисия през октомври и до момента върви преписка, която всъщност и не одобряват част от условията, които обезпечават вярна работа на Комисията. Затова на 6 март внесохме вид на тези правила в Народно събрание, и до момента не е импортиран за разглеждане. Правилата са блокирани в Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията с ръководител Рая Назарян, също от.

Третият закон е Законът за отбрана на сигналоподателите. Проектът бе изменен то по недопустим метод за Европейска комисия – желаеха да не се преглеждат сигнали от преди 2021 година, сетете се сами за какво е това. Този законопроект също е блокиран в Комисията по правни въпроси. Четвъртият неприет акт е Пътната карта за климатична индиферентност, включен в програмата за тази седмица, надяваме се най-малко той да бъде признат “, изясни той.

, някогашен правосъден министър, посочи: „ Три съответни аргументи, поради които и ни закараха на избори – с цел да запазят комфортните си болшинства във Висшия правосъден съвет и Висшия прокурорски съвет. На второ място – с цел да употребяват предизборно Антикорупционната комисия, която от септември е с увеличени пълномощия, само че със остаряло управление. Третата причина – да получат прошка за евентуални следствия и сигнали от преди 2021 година “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР