През последните седмици започна да се поставя въпроса защо не

...
През последните седмици започна да се поставя въпроса защо не
Коментари Харесай

Денков обясни защо страната не е получила втория транш по ПВУ

През последните седмици стартира да се слага въпроса за какво не сме получили второто заплащане по ПВУ. Това сподели пред публицисти акад. Николай Денков пред публицисти, съобщи кореспондент на  " Фокус " .

По думите му обстоятелствата са доста ясни - ГЕРБ и Движение за права и свободи саботират правосъдната промяна. " Заради този бойкот пада второто заплащане. Още в края на предходната година всички законопроекти са готови от Министерски съвет. За да получи второто заплащане страната ни би трябвало да одобри 4 законодателни акта - Законът за персоналния банкрут, разпоредбите за Антикорупционната комисия, Законът за жалбоподателите и Пътната карта за климатична индиферентност ", добави той.

Атанас Славов съобщи, че една от аргументите за предварителните избори е нежеланието да се реализира правосъдната промяна. По думите му сега разпоредбите за Антикорупционната комисия били употребявани против ПП-ДБ.

Денков разяснява либерализацията на пазар електрическа енергия, която през предходната седмица Народното събрание реши на първо четене да отсрочи с една година. Той е безапелационен, че във фонда за електроенергийна сигурност имало задоволително средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР