През последните седмици всички говорят за ротацията, а всъщност имаме

...
През последните седмици всички говорят за ротацията, а всъщност имаме
Коментари Харесай

Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Ще има ротации

През последните седмици всички приказват за ротацията, а в действителност имаме ротации - от една страна, ротация в Народното събрание, където Никола Минчев би трябвало да седне на мястото на Росен Желязков, и по-късно имаме ротацията, която би трябвало да се случи в държавното управление - това разяснява в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

По думите му, по какъв начин ще се случи ротацията и с кой мандат, това е механически колорит, тъй като може да се случи и с първия, и с втория.

" Аз избирам да се случи с нашия мандат, само че това не е обсъждано. Всъщност това не е изговорено. Има две ротации. За мен персонално, би трябвало да се стартира с първата в Народното събрание, тъй като Народно събрание избира кабинет, както в тази ситуация предния път, да създадем ротацията с ръководителите на Народното събрание и по-късно да си спазим сделката и ние ще сия спазим, която сме декларирали още първоначално ", разясни Ананиев.

По думите му, това което е контрактувано е съставът на Министерския съвет да остане същия. Има забележки към обособените министри:

" Но никой еднолично не може да смени министър. Трябва да има единодушие на двете обединения - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, с цел да може да се случи каквато и да е смяна в състава на Министерски съвет. Ако няма такова единодушие, съставът ще остане същия. "

По отношение на ролята на Движение за права и свободи в ръководството, Настимир Ананиев сподели, че те са били значими за смяната в Конституцията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР