През последните седмици украинската армия си възвърна големи части от

...
През последните седмици украинската армия си възвърна големи части от
Коментари Харесай

Зеленски: Русия се подготвя за ядрен удар frognews.bg

През последните седмици украинската войска си възвърна огромни елементи от територия в сполучлива контраатака, която принуди съветските войски да изоставен позициите си. Украинската войска реализира забележителен прогрес на изток и юг, връщайки си градове и села даже в региони, за които Кремъл твърди, че в този момент са част от Русия.

Това се случва на фона на оповестените от съветския президент Владимир Путин анексии на четири украински района, които се управляват от армията на Кремъл. Анексиите породиха боязън от допустима ескалация на войната. Президентът Путин и други високопоставени съветски чиновници допускат, че нуклеарни оръжия - евентуално по-малки, тактически оръжия - могат да бъдат употребявани за отбрана на тези зони, макар че западни чиновници споделят, че няма доказателства, че Москва е подготвена да направи това.

" Хората, които са на власт в Русия, харесват живота и по тази причина считам, че рискът от потребление на нуклеарни оръжия не е толкоз явен, колкото споделят някои специалисти ", съобщи Зеленски пред BBC.

Той обаче отхвърли да е призовавал за удари против Русия по време на онлайн събитие в четвъртък, като сподели, че употребяваната от него украинска дума е била неправилно разбрана. Първоначалният коментар беше жигосан от представителя на Кремъл Дмитрий Песков като „ апел за започване на още една международна война “, до момента в който съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че този коментар изяснява за какво Русия е била права да стартира своята " специфична военна интервенция ". 

Неуспехите на съветската войска, огромен позор за президента Путин, провокираха необикновени рецензии към армията на страната. На фона на загубите президентът Путин разгласи активизирането на стотици хиляди резервисти, което докара до редки антивоенни митинги в Русия и до голямо изселване на мъже във военна възраст.

Според Зеленски Путин се опасява от обществото, тъй като единствено те са способни да го заменят в днешно време. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР