През последните седмици Северна Корея е доставила на Русия повече

...
През последните седмици Северна Корея е доставила на Русия повече
Коментари Харесай

САЩ: Северна Корея изпраща оръжия на Русия

През последните седмици Северна Корея е доставила на Русия повече от 1000 контейнера с военно съоръжение и муниции, които да бъдат употребявани в Украйна, заяви Белият дом, съобщи Агенция Франс Прес.


Изявлението идва месец, откакто севернокорейският водач Ким Чен Ун пътува до Далечния изток на Русия и се срещна с президента Владимир Путин, което провокира угриженост измежду съдружниците на Киев по отношение на опцията за евентуална договорка с оръжие.

" Осъждаме КНДР за това, че дава на Русия това военно съоръжение, което ще бъде употребявано за набези над украински градове, за убийства на украински цивилни жители и за продължение на противозаконната война на Русия ", съобщи пред кореспонденти представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби, употребявайки формалното име на Северна Корея.

" Ще продължим да следим за всевъзможни спомагателни доставки на оръжия от КНДР за Русия. "

В подмяна на поддръжката си, сподели Кирби, " Пхенян търси военна помощ от Русия, в това число изтребители, ракети земя-въздух, бронирани машини, съоръжение за произвеждане на балистични ракети или други материали и други съвременни технологии ".

" Това разширяващо се военно партньорство сред КНДР и Русия, в това число всевъзможни прехвърляния на технологии от Русия към КНДР, подкопава районната непоклатимост и световния режим за неразпространение на оръжия ", добави той.

Според графика, предоставена от Белия дом, сред 1 септември и 1 октомври по море от Наджин, Северна Корея, до Дунай, Русия, е изпратен товар от контейнери.

След това те са доставени с железопътен превоз до склад за муниции покрай Тихорецк в Югозападна Русия, на към 290 км от украинската граница.

Северна Корея, която Съединени американски щати и преди са упреквали, че е доставяла снаряди на съветската група " Вагнер ", е всеобщ производител на стандартни оръжия и е известно, че разполага с огромни ресурси от военни материали от руската ера - въпреки и в незнайно положение.

Русия усили производството на снаряди тази година до плануваните 2,5 милиона, само че анализатори допускат, че това може да не покрие потребностите на бойното поле.

Според украински данни силите на Москва изстрелват към 60 000 снаряда дневно.

Въпреки че Русия съобщи, че по време на визитата на Ким не са били подписани никакви съглашения, Путин съобщи, че вижда " благоприятни условия " за военно съдействие.

Кърби съобщи, че доставките от Северна Корея нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, " заради което ще продължим нападателно да повдигаме въпроса за тези оръжейни покупко-продажби в Организация на обединените нации дружно с нашите съдружници и сътрудници ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР