През последните седмици почти всичко, случило се в страната ни,

...
През последните седмици почти всичко, случило се в страната ни,
Коментари Харесай

Не всички мъже са агресори, не всички жени са жертви

През последните седмици съвсем всичко, случило се в страната ни, мина под знака на тематиката за гаврата против 18 годишното момиче Стара Загора. Депутатите си прекъснаха отпуската, Правната комисия в Народното събрание заседава изключително, одобриха се законопроекти, усилиха се наказванията за причиняване на междинна и лека телесна щета, омбудсманът внесе в Народното събрание предложение за законодателни промени в Наказателния кодекс за инкриминиране на действия, унижаващи човешкото достолепие, прокуратурата изиска и получи оставки на свои чиновници, свързани с делото, отстраниха от служба лекаря от болничното заведение в Стара Загора, изготвил съдебномедицинската експертиза по делото... и така нататък, и така нататък

А пък една нецензурна имитация, даже коства на Вежди Рашидов цялата му политическа кариера, като даже ГЕРБ се разграничиха от думите му, той се отхвърли да е ръководител на комисията по просвета и член на изпълнителната комисия на партията, а най-после публично се отдръпна и от Народното събрание. Сред побеснялата навалица, жадуваща за отплата с него, въпреки всичко се чуха и други гласове, които добродушно приканиха да не се пробват да го изкарат най-големия нарушител, единствено тъй като си е разрешил да каже на глас това, което много хора си мислят, само че не би. И не, не става дума за Дебора, Рашидов визираше едно несъмнено държание, към този момент до болежка известно по света и неотдавна добиващо популряност и у нас, само че бе безусловно линчуван поради мнението си.

Не закъсняха и митингите, като някои от тях бяха употребявани от избрани политици и НПО-та, които се пробваха да ни уверят, че зародилото неодобрение е колкото поради случилото се в Стара Загора, толкоз и тъй като хората желали да бъде призната Истанбулската спогодба. Ти да видиш!

Политиката бе мощно застъпена и в някои дейности на протестиращите, които на едно от последните шествия, извършено под мотото „ Нито една повече - принуждение, нацизъм, патриархат - не и в нашия свят ", стопираха първо пред  централата на Българска социалистическа партия поради инициирания референдум против джендър идеологията, защото считат, че провеждането му на фона на бедността и домашното принуждение в страната не е потребно за обществото, а след това продължиха и към централата на Възраждане, с цел да жигосат експанзията и езика на омразата.

Малко по-късно рапърът  Тото също бе повлечен на вълната на недоволството след скандал поради посещение в неговия видео подкаст на Тити Папазов, в което спортистът споделя по какъв начин е обръснал главата на свое гадже като урок, до момента в който Тото се жизнерадостно се подхилква. Парадоксално е, че това видео не е от ден, два или пет, не е и от седмица, не е направено и след случилото се с Дебора, само че точно в този момент някои се сетиха да изискват Йотов и Папазаов да си платят за думите.  

Дали има проблем с насилието над дами в България, е въпрос, чиито отговор не е по никакъв начин комплициран и гласи – не повече в сравнение с в други страни. Даже, проследявайки данни на Евростат през годините – доста по-малко в сравнение с в надалеч повече страни. Разбира се, това не значи, че няма проблем, само че той по-скоро се корени в неналичието на съответно държание от страна на някои органи – било то полиция, съд или като цяло страната, а не в мъжете ни, както непрестанно се пробват да ни втълпят всякакви НПО-то и политици.

Българският мъж не е някакъв примат, който бие жена си от заран до вечер, уповавам се, че не е належащо да се убеждаваме в това, казусът е от друго естество и касае културни особености, заради които всяко говорене за тези проблеми се смята, че е добре да си остане в фамилията, а най-хубаво е да се мълчи за тях. Ето по този въпрос можем и би трябвало да дебатираме много по-активно, ето по този въпрос се чака страната, с поддръжката на обществеността и на медиите да впрегне сили и да стартира да трансформира настройките. Но никога да не се разрешава стигматизиране на мъжете, каквото следим в последните седмици. Имал татуировки – гамен и принудител е, имал мускули - комплексиран Ганьо е, върви на мачове – нацист е. Да не изреждам всички нелепости, които се леят и не престават да извират на пакост, само че за цялата тази нервност огромна заслуга имат и редица публицисти, които с подготвеност канят всевъзможни истерясали известни лица да анатемосват българина или даже самите те леят експертиза, дамгосвайки половината българско население.

Случаят с Дебора беше използван точно от всякакви феминистки НПО-та, които го използваха, с цел да подемат още веднъж похода си против българския бял православен хетреросекусален мъж, който в последния месец научи страшни неща за себе си. Не по-малко нездравословно е оприличаването на всички български дами с жертви – безгласни букви, които нямат силите, компетентността и интелигентността да се защитят сами, заради което се постанова безброй на брой неправителствени организации да ги вземат под крилото си, шумно развявайки плакати и слогани, призоваващи ни по-бързо да приемем панацеята ИК, тъй като другояче дамите в България повече няма бял ден да видят.

Не бива да забравяме и че тихомълком, в  края на юли, Народното събрание одобри промени в Наказателния кодекс (НК), които плануват по-тежки санкции за някои закононарушения от ненавист по хомофобски подбуди, а  на 04.08 измененията към този момент бяха и обнародвани в Държавен вестник. Да преведем – в случай че съдът реши, че са налице хомофобски подбуди при осъществяването на закононарушение, те ще бъдат счетени за утежняващо виновността събитие. Нали битката сякаш беше за тъждество, а в този момент излиза, че някои са по-равни от другите...

Самото непринудено обвързване на всякакви организации, които сякаш пазят правата на дамите, с пропагандиране на правата на ЛГБТИ, приказва пределно ясно за това какъв брой изкривена са разбиранията им. Именно в това се крие и коварността на сякаш благородните им напръв взор цели – доста ловко и перфидно се приобщават правата на дамите и концепцията за равнопоставеност на половете към разнообразни патологични идеологии.

Не бива да забравяме и придвижвания като MeToo и Time’s Up, сякаш зародили, с цел да се борят против половия тормоз, след това самите те трансформирали се в инструмент за принуждение – въпреки и не физическо, против богати и известни мъже, изнудвани от дами.

“Краят на Me Too ” - по този начин бе несъмнено делото за клюка, което Джони Деп завоюва против някогашната си брачна половинка Амбър Хърд, която беше и едно на лицата на придвижването и в продължение на няколко години се представяше за жертва на домашно принуждение по време на късия си брак с Деп. Накрая безусловно целият свят разбра, че Хърд не е почтена жертва на домашно принуждение. Точно противоположното. Между другото, феминисткото придвижване се прочу и със слога “Вярвай на всички дами ”. Каква подигравка...

В България като че ли дълго време бяхме ваксинирани от всеобщата нервност, която от години господства в много страни, само че последните събития демонстрираха ясно да се разбере, че въпреки и късно, тя доближи и у нас. Истерия, тъй като доста ясно би трябвало да бъдат разграничени сходни примитивни и социопатски дейности, като осъщественото от насилника в Стара Загора, от опитите да бъде пришит цялостен пол към държанието му, тъй като, видите ли, ние сме били хомофобско общество, в което преобладават страховитите и първобитни мъже, а под тях обезличена, нещастна и в ролята на безконечната жертва, стои българската жена. Много ясно би трябвало да бъдат разграничени всички агресори, от опитите да бъде дамгосан всеки, изказал по-различно мнение, различаващо се от това на общия хор.

Виктория Георгиева, коментар за 

***

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР