През последните седмици името ми бе замесено в публикации, свързани

...
През последните седмици името ми бе замесено в публикации, свързани
Коментари Харесай

Д-р Михаил Тиков: За мен най-важното е доверието на пациенти...

През последните седмици името ми бе забъркано в изявления, свързани с проблемите на общинската болница в гр. Велинград. В част от материалите в интернет пространството се твърдеше, че съм желал “да банкрутирам “ общинското лечебно заведение, „ да завзема неговите земи “, „ да построя на негово място хотел “ и куп други неистини.

Искам да заявя, че нищо от това не дава отговор на истината. Собственик съм на МБАЛ „ Здраве “-Велинград, в което лечебно заведение през години съм вложил милиони лв. средства. Болницата работи добре, развива се, непрестанно се влага в нейната кадрова и софтуерна обезпеченост, с цел да сме в интерес на жителите.
Многократно сме оказвали подпомагане и сме помагали на Общинската болница. Работили сме и продължаваме да работим в колаборация да вземем за пример за осъществяването на скенер на пациенти при налични софтуерни проблеми с апаратурата в Общинското лечебно заведение. Към момента съм направил подаяние на МБАЛ „ Здраве “, Велинград на инсталация за експресна PCR диагностика за коронавирус с резултат до 30мин. Съвместната ни работа е образец за това по какъв начин би трябвало да се развива опазването на здравето в региона. Защото за мен най-важното е доверието на пациентите. В този смисъл по никакъв метод през годините не съм се намесвал в активността на Общинското лечебно заведение. Амбициите ми са само и единствено свързани с развиването на опазването на здравето в Община Велинград.
Ако съм желал да банкрутирам Общинското лечебно заведение, с цел да завзема земите му и да построя на тяхно място хотел-вече да съм го направил като купя един от многото продаващи се в града хотели.

Учуден съм от метода на мятане на обвинявания от страна на избрани общински съветници в града, които единствено, с цел да прикрият спора си на ползи при правене на имотни покупко-продажби, са подготвени да оклеветят всеки.Един от тях е зам.-председателят на Общинския съвет госпожа Екатерина Каферинова. Искам да напомня, че преди години, когато тя беше ръководител на Общинския съвет, се разгласи „ ЗА “ приватизацията на ДКЦ 1 Велинград, което ние реновирахме и развихме дружно с прилежаща многопрофилна болница. Защо бранител на приватизацията и частното опазване на здравето преди, през днешния ден е срещу колаборацията сред общинската болница и МБАЛ " Здраве " - Велинград? Тя и още няколко индивида към някогашния шеф на общинската болница доктор Жеко Чешмеджиев, основават напрежение и хвърлят само и единствено безпочвени и лъжливи обвинявания против мен. Именно тази дребна група от хора с техните позиции в града, постановат „ кресливо “ своето мнение за да прикрият засегнатите си ползи.

В отговор на тези погрешни изказвания на единствено вземащи и нищо не даващи на града хора, ще предизвиквам безвъзмездна акция от прегледи за жителите на гр. Велинград и Общината при експерти по водещи медицински посоки за профилактика на социално- значими болести. Те ще се проведат през месец декември 2021 и януари 2022г. с изключение на в МБАЛ „ Здраве “-Велинград, само че и в университетските лечебни заведения в гр. София – УМБАЛ „ Софиямед “ и в гр. Пловдив -УМБАЛ „ Пълмед “.
И до момента с помощта на колаборацията на експертите от 3-те града сме помогнали на хиляди хора от Община Велинград и Сърница. Така ще бъде и отсега нататък, тъй като единствената моя цел е да предложим на тези хора модерна способи на диагностика и лекуване.

Бих призовал както Общинския съвет в града, по този начин и ръководството на Общинската МБАЛ Велинград да се съсредоточат върху това по какъв начин дружно да бъдем потребни на жителите и живущите в Общината и да бъдем в услуга на тяхното здраве. А за всички клюки по мой адрес, отправени ми от въпросните горепосочени лица, ще потърся правата си по съответния законов ред.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР