През последните седем дни Сърбия е първата в Европа и

...
През последните седем дни Сърбия е първата в Европа и
Коментари Харесай

Сърбия първа в Европа и втора в света по брой новозаразени с COVID

През последните седем дни Сърбия е първата в Европа и втората страна в света във връзка с среднодневния брой новоинфектирани с ковид на милион поданици.

Сърбия е със приблизително 1018 нови случая след дребната островна страна държава Гренада със приблизително 1447 нови случая дневно.

Черна гора е на трето място, Монголия на четвърто, а Доминиканската република на пето. Израел, Суринам, Куба, Санта Лусия и Антигуа и Барбуда също са в челната десетка.

От европейските страни незабавно след Сърбия в листата е Словения, с към приблизително 500 нови случая на милион поданици през последните седем дни, следвана от Англия.

Според броя на умрелите предходната седмица Гренада още веднъж е преди всичко със 212 смъртни случая на милион поданици, а в Европа първа е Северна Македония с 96, което е и четвъртото място на планетата.

В Европа, съгласно смъртността, след Северна Македония са България, Босна и Херцеговина и Косово. Според този аршин Сърбия е 27-ма в света.

По данни от през вчерашния ден в Сърбия за последните 24 часа са регистрирани 6 745 нови случая на ковид и 35 смъртни случая. Общо 860 431 души са инфектирани с вируса до момента, а са регистрирани 7 733 смъртни случая. В момента в лечебни заведения има 4 199 пациенти, от които 177 са на респиратори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР