През последните пет месеца Израел уби хиляди бойци на Хамас,

...
През последните пет месеца Израел уби хиляди бойци на Хамас,
Коментари Харесай

Кризата със заложниците поставя дилема за Израел и предлага път към победа за Хамас

През последните пет месеца Израел умъртви хиляди бойци на Хамас, унищожи десетки техни тунели и аргументи невиждани опустошения в линията Газа.

Но към момента е изправен пред алтернатива, която беше ясна от началото на войната и в последна сметка ще дефинира изхода й: може или да се опита да унищожи Хамас, което би означавало съвсем сигурна гибел за към 100-те заложници, които към момента се държат в Газа, или може да подписа договорка, която ще разреши на екстремистите да претендират за историческа победа.

И двата резултата ще бъдат мъчителни за израелците. И двете евентуално ще сложат срамен завършек на дългата политическа кариера на премиера Бенямин Нетаняху. И двете може да се възприемат като допустими от Хамас, който прави оценка мъченичеството.

Нетаняху, най-малко обществено, отхвърля да има сходна алтернатива. Той се закле да унищожи Хамас и да върне всички заложници посредством избавителни задачи или посредством съглашения за преустановяване на огъня, като сподели, че успеха може да пристигна „ след няколко седмици “.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР