През последните пет години кварталите и населените места в Столичната

...
През последните пет години кварталите и населените места в Столичната
Коментари Харесай

Всеки втори столичанин се оплаква от по-лош живот

През последните пет години кварталите и обитаемоте места в Столичната община са се трансформирали в отрицателна посока и са станали по-лошо място за живеене. Почти половината участници в онлайн анкета на тематика " Какво мислиш за квартала, в който живееш? " считат, че качеството на живота в регионите им се е влошило за този интервал. Анкетата е извършена през март от " Екипът на София " измежду жителите на столицата. Гражданската организация е водена от арх. Любомир Георгиев, който напусна отчаян екипа на кмета Йорданка Фандъкова като началник на общинското дружество " Софияплан ". Участниците в анкетата са 2566 души, като извадката не е представителна. 
Едва всеки пети столичанин счита, че кварталът му се е трансформирал към по-добро, а 28% не виждат смяна в развиването. С най-негативна е оценката на живеещите в регион " Студентски ". Според 63,2% от тях той става по-лошо място за живеене. Следващите региони в отрицателната ранглиста са " Витоша " и " Лозенец ". 
По-доволни са хората от " Слатина ", " Овча купел " и " Надежда ". Никаква смяна - нито към по-добро, нито към по-лошо не регистрират главно поданици на регионите " Нови Искър " и " Кремиковци ".
На въпрос " Ако би трябвало да сравните цялостното положение на вашия квартал по отношение на другите квартали в града, какво бихте споделили? " 43,3% от интервюираните дават отговор, че техният регион е като множеството други. По-позитивни оценки за своя регион декларират жителите на централните региони " Средец ", " Оборище ", " Изгрев " и " Триадица ".
Десетте най-важни целта, които столичани показват за развиването на своите квартали, са поддържането на чиста среда, тротоари, градинки, пейки, площадки, както и потребността от възобновяване и поддържане на пътната инфраструктура. Хората желаят още сигурност и сигурност, дейно ръководство на сметосъбирането, възстановяване на качеството на въздуха. Сред целите са и налични и привлекателни детски градини и учебни заведения, ограничение на презастрояването и достъп и качествена база в опазването на здравето.
Резултатите от анкетата демонстрират още, че дамите са били по-активни с 64,4% от респондентите. По индикатора " възраст " най-вече са тези сред 36 и 45 година Преобладаващата част от участниците в анкетата са хора с висше обучение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР