През последните няколко седмици западната преса проследи с многобройни репортажи

...
През последните няколко седмици западната преса проследи с многобройни репортажи
Коментари Харесай

Сексуалният хищник Джефри Епстейн

През последните няколко седмици западната преса наблюдава с многочислени репортажи събитията, свързани с следващия арест на финансовия магнат Джефри Епстейн. Действията му провокираха голям брой полярни отзиви и мнения, защото визира сензитивните тематики за детската проституция, за трафика на малолетни за полова употреба и възприятието за недостижимост на богатите и известните. Българските медии, вторачени в нашенските простотии и безотговорност, съвсем не наблюдаваха отвъдокеанската сага, заради което "Банкеръ " предлага на читателите си къс обзор на най-важните моменти, свързани с битието и бизнеса на милиардера.

Финансовият магнат Джефри Епстейн несъмнено е хищна птица, престъпила неведнъж закона. Банкери и парични мениджъри не стопират да гадаят какъв тъкмо е бизнесът му. Теориите варират от препоръки към свръхбогатите по какъв начин да редуцират налозите си, до покупка и продажба на валути. Имотите му допускат, че той знае по какъв начин се вършат огромни пари.

Епстейн е притежател на два частни острова - "Литъл Сейнт Джеймс " и "Грейт Сейнт Джеймс " от групата на Американските Вирджински острови, на имения в Палм Бийч и в Манхатън, на апартамент в Париж и на ранчо в Ню Мексико. Само къщата му в Ню Йорк коства над 100 млн. щ. $, по оценка на сътрудника на първокласни недвижими парцели Доли Ленц, която е виждала парцела и разяснява, че "единствено милиардерите имат сходен тип активи ".

Любопитна детайлност е, че през юли 1980-а тогавашното списание "Космополитън " афишира Епстейн, по това време на 27 години, за "ерген на месеца " и го разказва като финансов пълководец, който "говори единствено с хора, печелещи по над 1 млн. щ. $ годишно ".

Епстейн бе още веднъж задържан неотдавна /на 6 юли/ на летището в Ню Йорк по обвиняване в трафик на хора за полова употреба в интервала сред 2002-а и 2005-а. Това се случи след осъществения нов обзор на защитаваното в загадка съглашение сред финансиста и прокуратурата от 2008-а. Тогава богаташът се призна за отговорен пред съда във Флорида по обвинявания, че е подтиквал и доставял на "клиенти " за проституция лица на възраст под 18 години. Поради което, вместо пожизнен затвор Епстейн бе наказан да лежи 13 месеца зад решетките при омекотен режим и да заплати обезщетение на десетки от жертвите си. Като допълнение бе включен и в указател на причинителите на полови похищения. Адвокатът на една от жертвите му пък го дефинира като "най-опасният полов див звяр в историята на Съединени американски щати ".

Арестът на Епстейн бе причина да загуби поста си министърът на труда Александър Акоста, който на 12 юли подаде оставка. Конкретният мотив станаха рецензиите поради посредническата роля на политика за сключването на съглашението сред обвинения и правосъдните управляващи от 2008-а, когато е бил прокурор на Флорида. Финансовият магнат обаче е имал и други авторитетни другари - някогашният президент на Съединени американски щати Бил Клинтън, сегашният собственик на Белия дом - Доналд Тръмп, и английският принц Андрю.

Адвокатите на Епстейн отхвърлят като несъстоятелни обвиняванията против довереника им и желаеха той да бъде пуснат под гаранция на сума 77 млн. щ. $, което обвързване да бъде обезпечено с ипотека на имението му в Манхатън и със залог на частния му аероплан. Защитата твърди, че държанието на клиента им през последните 14 години е посочило, че той не съставлява опасност за сигурността на обществото и не съществува риск да избяга или да се укрие. Молбата обаче бе отхвърлена.

Междувременно, на 25 юли Епстейн бил открит ранен - с рана в региона на врата, в килията си в затвор в Манхатън. Откаран е в болница, само че няма информация коя тъкмо е тя, нито какво е положението му и по какъв начин е получил пострадванията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР