През последните няколко месеца ситуацията на границата е изключително динамична.

...
През последните няколко месеца ситуацията на границата е изключително динамична.
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Само за последните 24 часа сме отблъснали около 700 мигранти на границата

„ През последните няколко месеца обстановката на границата е извънредно динамична. Само през последното денонощие са отблъснати сред 600 и 700 мигранти в огромни групи, които са пробвали да преминат нелегално. Те стават и все по-агресивни, както демонстрират последните случаи. “

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка обстановката по границата и увеличаващия се мигрантски напън . Той добави, че България прави всичко по силите си, с цел да му противодейства, само че напомни, че в тази ситуация става дума за външна граница на Европейския съюз и ние не би трябвало да оставаме сами в тази борба.

Стоянов разяснява и назначението на Антон Златанов за краткотраен шеф на Главна дирекция „ Гранична полиция “.

„ Не чаках такава реакция при неговото назначение, тъй като в границите на няколко часа настана една блъсканица. Мога да кажа, че той е експерт, човек от системата. Също по този начин той беше буферът сред протестиращите и полицията на 2 септември по време на митингите и стана причина да не бъдат позволени по-тежки последици от двете страни. Гласували сме му доверие и той към този момент го оправдава. “

Министър Стоянов отхвърли, че сега се търси негов заместител и разясни, че краткотрайното му предопределение на поста е единствено официално, защото такава е практиката от последните години в системата на Министерство на вътрешните работи.

Той отхвърли, казусът с битите студенти под колоните на Министерски съвет да е бил под управлението на Златанов, а всички направени инспекции не са разкрили никакви нарушавания .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР