През последните няколко месеца през нощта всяка вечер стават средно

...
През последните няколко месеца през нощта всяка вечер стават средно
Коментари Харесай

По 20 катастрофи средно за една нощ в София

През последните няколко месеца през нощта всяка вечер стават приблизително към 20 пътнотранспортни катастрофи (ПТП). Това е към два пъти повече, в сравнение с в предходни години. Екипите, които управляват сигурността на придвижването през нощта в централната градска част са не повече от два при нужда от ефикасен надзор на дванадесет такива екипи. Това се споделя в мнение на Института за пътна сигурност (ИПБ) по отношение на на кръстовището на бул. " Черни връх " и бул. " Арсеналски " в София.

От организацията допълват, че от останалите екипи на " Пътна полиция ", които работят през нощта, са разпределени по един на трите автомагистрали и четири - за документиране на пътнотранспортни катастрофи.
 В джипа, умъртвил две пешеходки в София - подправени номера, синя лампа и полицейска палка
В джипа, умъртвил две пешеходки в София - подправени номера, синя лампа и полицейска палка

Вече се знае кой е водачът, предизвикал злополуката

От ИПБ показват също, че неведнъж са алармирали министъра на вътрешните работи за неналичието на физически надзор на придвижването в столицата.

Според Института за пътна сигурност силите и средствата за надзор на трафика в София се ръководят неефективно, като са уведомили Бойко Рашков за " недобрия професионален климат на работа " в " Пътна полиция ". От организацията декларират, че неуместни хора се командироват в условия на дефицит на чиновници, което усилва казуса с неналичието на задоволително пътни служители на реда .
 Крава на пътя аргументи тежка злополука на Околовръстното в София
Крава на пътя аргументи тежка злополука на Околовръстното в София

Няма починали

" Относно съответния случай считаме, че е неприемливо да се изнася предварителна информация преди да бъде несъмнено открит напусналия лидер от пътното транспортно произшествие. Опитът ни демонстрира, че такива случаи притежателите на МПС се съветват с юристи и на база на авансово изнесената информация от " Пътна полиция ", шиканират целия углавен развой. Що се касае, че в град София ръководят водачи с повече от 50 наказателни постановления , желаеме да уведомим министъра, че са налице стотици такива. Липсата на разпоредителност и прекачване на отговорността само и единствено на слабото законодателство е израз на изтощение при ръководството на риска от пътнотранспортни катастрофи ", се акцентира в мнението.

От ИПБ допълват, че булевардите Сливница, България, Черни връх, Тодор Александров, Южната дъга са места с извънредно висок риск от настъпване на ПТП и с на практика нулев физически надзор . Според тях е извънредно неправилно 90% от контролът на " Пътна полиция " да се основава единствено на камерите за скорост.
 Електромобил се разруши в столична бирария Обновена
Електромобил се разруши в столична бирария

Полицията търси лидерът, който е напуснал местопроизшествието

" Близо година мина, откогато в град София беше изключена зелената мигаща светлина, която даваше спомагателна информация на водачите при прекосяване през кръстовищата. По данни на Столична община след въвеждането й злополуките на кръстовищата в град София са намалели на половина. Необходимо е да се извърши изчерпателен разбор какво влияние е оказало изключване на зелената мигаща светлина върху сигурността на придвижването по пътищата в град София ", акцентират от Института за пътна сигурност.

Експертите на организацията са подготвени да оказват помощ на " Пътна полиция " за нормализиране на пътнотранспортната конюнктура в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР