През последните няколко месеца Европейският съюз (ЕС) успя да намали

...
През последните няколко месеца Европейският съюз (ЕС) успя да намали
Коментари Харесай

Борел: ЕС очаква Русия да губи по 300 млн. евро на ден заради петролните санкции

През последните няколко месеца Европейският съюз (ЕС) съумя да понижи зависимостта си от съветските енергийни запаси, съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел. Той показа, че Европейски Съюз чака Русия да губи по към 300 млн. евро дневно поради рестриктивните мерки върху вноса на нейния нефт и петролни артикули.

В публикация за „ Ла Вангуардия “ Борел съобщи, че съветският нефт към този момент се продава с 40 $ отстъпка от цената на сорта Брент. Според него антируските наказания дават резултат и " войната коства скъпо на Кремъл ". " Очаква се дневните доходи от енергийни услуги на Русия да спаднат от към 800 млн. евро на 500 млн. евро след влизането в действие на последните ни ограничения този месец ", прецизира дипломатът.

Ембаргото върху съветския нефт влезе в действие на 5 декември, а от този ден беше избран и таван на цените на петрола от Русия на 60 $ за барел. Освен това на 5 февруари влезе в действие ембаргото на Европейски Съюз върху съветските петролни артикули. По данни на основания в Хелзинки Център за проучвания в региона на енергетиката и чистия въздух, таванът на цените коства на Русия 160 млн. евро (172 млн. долара)
Всичко за Вашата сватба
на ден. Международната организация по енергетика прави оценка загубите на Русия през януари на 8 милиарда $. През февруари Европейски Съюз утвърди и таван на цените на петролните артикули от Русия на 100 $ за барел. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg