През последните няколко години, SUV сегмента се утвърди като най-популярен

...
През последните няколко години, SUV сегмента се утвърди като най-популярен
Коментари Харесай

Топ 5 на най-бързите SUV-та


През последните няколко години, SUV сегмента се утвърди като най-популярен на пазара и сега съвсем няма производител, който да не предлага най-малко един „ джип “ в своята гама. Логично или пък не за някои, марките, които при започване на този век свързвахме само със спортни купета, в този момент също създават кросоувъри, само че с малко по-интересни характерности. Това са марки като Porsche, Lamborghini и Aston Martin, които справедливо се нареждат в листата за Топ 5 на най-бързите SUV-та на планетата.

Въпреки, че споменахме тези марки, които употребяват огромни бензинови мотори, то в листата ще намерим и електромобил и точно подобен се подрежда на пета позиция. Става въпрос за Tesla Model Y Performance, която може да се похвали с ускоряване от 0 до 100км/ч в границите на 3.7 секунди. Това е реализирано с два електромотора със систематична мощ от към 450 конски сили.
 Топ 5 на най-бързите SUV-та на планетата - 2
Четвъртото място е отредено за Lamborghini с единствения за момента представител от този сегмент на марката – Urus. Кросоувърът, който се задвижва от 4.0-литров бензинов мотор разполага с 650 конски сили и форсира от 0 до 100км/ч за 3.6 секунди.
 Топ 5 на най-бързите SUV-та на планетата - 3
Третата позиция се заема от още един представител на VW Group, само че този път от марката Porsche. Последната версия на Cayenne – Turbo GT е задвижвана от същия 4.0-литров бензинов осмак като при Urus, само че с мощ от 631 конски сили. Въпреки по-малката мощ, Cayenne Turbo GT може да се похвали със спринт от 0 до 100км/ч за 3.3 секунди.
 Топ 5 на най-бързите SUV-та на планетата - 4
Британците от Aston Martin също имат представител, който заема втората позиция. Новият DBX707 също разчита на 4.0-литров осмак с бензинова двигателна сила и сходно на Porsche, ускорението от 0 до 100км/ч лишава 3.3 секунди.
 Топ 5 на най-бързите SUV-та на планетата - 5
Първото място се държи от Tesla Model X Plaid, която може да се похвали с мощ от 1020 конски сили. Благодарение на три електрически мотора и задвижване на четирите колела, колата на Мъск може да форсира до 100км/ч за единствено 2.6 секунди.
 Топ 5 на най-бързите SUV-та на планетата - 6
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР