През последните няколко години, SUV автомобилите са доминантата на европейския

...
През последните няколко години, SUV автомобилите са доминантата на европейския
Коментари Харесай

Citroen C5 X : Много повече от един допълнителен X

През последните няколко години, SUV колите са доминантата на европейския пазар, като образуват съвсем половината от автомобилния бизнес. Традиционните сегменти се борят за пазарен дял, а някои са в много отчайващи и криещи незнайни по отношение на бъдещото си битие позиции.

Citroen може да се похвали с моделно портфолио, което е в положение да отговори на всяко потребителско условие и очакване- от компактни модели, през кросовър и SUV разновидности, та до флагмански превозвачи, налични както с типичен задвижвания, по този начин и с напълно електрически и зареждаеми (PHEV) хибридни технологии.

Последното напълно ново пазарно предложение на Citroen- C5 X, може да бъде прегледано и като правоприемник на емблематичното за френската марка C5, само че би било съществено недооценяване, в случай че съдим по новостите единствено и само въз основата на прибавянето на признака X в обозначението му. Защото автомобилът е доста повече от един спомагателен X.

Citroen C5 X е забавен феномен на пазара, тъй като сходно на напълно новото C4, предлага впечатляваща и неповторима композиция от няколко сегмента в едно купе.

C5 X е комби, само че и седан, внушителен, само че и фамилен, автомобил, само че и кросовър, със моден, само че и с провокативен дизайн, със общоприетоо едноцветно осъществяване на купето или пък с противоположен таван.

В същото време, моделът дава обещание цялостно успокоение на борда си, като за задачата се разчита и на програмата Citroen Advanced Comfort, включително интензивно окачване и ергономични седалки с функционалност за масаж и затопляне, по-голям прожекционен Head-up екран, редица високотехнологични системи за асистиране на ръководството с функционалност за полуавтономно ръководство, напълно нов 12-инчов централен екран, бордова инфо-комуникационна система с гласови команди и други.

С съдържимост на товарното си поделение от 545 до 1640 литра, Citroen C5 X е с съществени габирити дължина 4805 мм, широчина 1865 мм и височина от 1485 мм, а междуосието му е 2785 мм.

Говорейки за размер, интериорът на C5 X още веднъж предлага композиция от контрасти- чувство за независимост, само че и това чувство за уют, което може да бъде реализирано единствено в домашна конюнктура, високи технологии, само че и типичен дизайн решения, подчертани с приятни за окото и ръката изкуствени и естествени материали, включително и естествена дървесина.

Цялата остановка е изпълнена и с отлична осветеност и вибро- и шумоизолация, като за последното оказват помощ и ламинираните странични стъкла.

По отношение на софтуерната база на C5 X, безспорно най-интересната оригиналност тук е зареждаемата (PHEV) хибридна задвижваща система, която предлага отличен баланс сред изгодност и пълноценно пътно преживяване. Общата оптималната мощ на инсталацията е 225 конски сили, а вследствие на консолидираното на батериен модул с потенциал от 12.4 kWh, автомобилът е в положение да предложи свободен пробег от до 55 километра в чист електрически режим на работа (WLTP стандарт на замерване), като оптималната скорост на придвижване може да доближи до 135 км/ч.

Благодарение на тези си параметри PHEV версията на Citroen C5 X, която е изпълнена с PureTech 180 мотор с вътрешно горене и осемстепенна автоматизирана предавателна кутия, е еднообразно удачно еко-отговорно решение както за ежедневна подвижност в градски условия, по този начин и когато се налагане " качване " на високоскоростни пътища или даже автомагистрала.

Дори при липса на каквато и да било по-бърза от домашната електрическа апаратура зарядна система, C5 X ще бъде подготвен за нови до 55 километра свободен пробег на ток единствено след 7 часа съгласуваност към контакта. При съществуване на по-бързо решение за зареждане, нужното време спада на под 2 часа.

В действителни условия (София- Карлово), с двама индивида на борда, малко багаж и безгрижно есенно движение, бордовият компютър на Citroen C5 X регистрира междинен разход на гориво от 3.9 литра на 100 километра. Тук фактор бе и спомагателният самостоятелен B-режим за по-агресивно регенериране на спирачната и инерционната сила, който в допълнение дозарежда интегрираната батерия за следваща приложимост и надлежно за по-ниският междинен разход на гориво.

Адаптивната система на работа за хибридната задвижваща система предлага работа в четири съществени режима, които варират от чисто електрически (Electric), през класическите Sport и Comfort, до комбинираният и основан за оптимална успеваемост Hybrid.

Citroen C5 X идва и с забавна функционалност, наречена eSave, която е в положение, по време на придвижването, да поддържа заряд на батерията- за пробег от 10 или 20 километра, за следваща приложимост на автомобила в градски зони, в които е неразрешен достъпът на транспортни средства с мотор с вътрешно горене.

На спомагателна функционалност- като локализация, пробег в действително време, настоящо положение и обмисляне на зареждането на батерията, както и авансово подгряване/охлаждане на купето, изключително при PHEV версията на C5 X, притежателите могат да разчитат при използването на приложението за мобилен телефон MY Citroen.

За традиционалистите, от френската компания са планували опция за поръчка на автомобила в още две бензинови модификации- PureTech 130 и PureTech 180, като и двете са изпълнени с осемстепенна автоматизирана предавателна кутия.

По отношение на системите за повишение на сигурността при C5 X, от Citroen вадят цялата си налична артилерия, като залагат на всичко налично, включително и система за изображение на всичко протичащо се към транспортното средството, система за напомняне за отмора при по-продължително шофиране, адаптивен круз надзор с функционалност Stop & Go за автоматизирано следване на трафика със прекъсване и тръгване, автоматизирани фарове, предизвестие при несъзнателно секване на осевата линия, задържане на автомобила в пътното платно в диапазона от 0 до 180 км/ч, гласов помощник и други.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР