През последните няколко години са се сформирали една или няколко

...
През последните няколко години са се сформирали една или няколко
Коментари Харесай

Журналистът Алексей Лазаров: Ако Нотариуса беше вкаран в затвора, щеше да е жив в момента

През последните няколко години са се образували една или няколко мрежи, свързани със правосъдната система, за извънредно жесток престъпен напън върху хора, бизнеси и съдии. Това е типичен образец на мафия и доста жесток симптом на завладяването на една институция. Това разяснява в предаването „ Кой приказва? ” по Дарик радио журналистът и основен редактор на „ Капитал ” Алексей Лазаров. 

Той разяснява убийството на Мартин Божанов-Нотариуса в столичния комплекс " Глория палас " в " Горна баня ". 

Името на Божанов попада в следствие на Антикорупционния фонд (АКФ), съгласно което той е осъществявал връзка с магистрати против възнаграждение за решение на проблеми на клиенти на обвиняването. Съпругата на убития е работила в ГДБОП, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи и посочи, че тя е била уволнена, обжалвала е отстраняването си и е възобновена от съда на работа.

„ Проблемът е, че опитът ни да проучваме тези процеси в профил е доста сложен, тъй като не знаем цялата истина, която се случва в ъндърграунда. Пазя се да върша доста огромни заключения, само че особено за този човек е изрично, че в случай че той беше вкаран в пандиза, евентуално щеше да бъде жив ”, каза още Лазаров.

Журналистът Миролюба Бенатова означи, че за следствията на АКФ, свързани с Пепи Еврото и Ивайла Бакалова, не се е говорило в огромните медии, а като причина за това тя уточни обстоятелството, че в тези следствия е ставало въпрос за Бойко Борисов, неговите възможни връзки с Барселона и някаква корупция, обвързвана с него. Журналистът обърна внимание, че Ивайла Бакалова е единствената, която е говорила за къщата в Барселона.

„ Сега, когато Петьо Еврото и Мартин Божанов ги няма, към този момент в малките екрани може да се приказва за тези проблеми, само че единствено в подтекста, че Мартин е имал връзки с имотни измами. Много мръсни секрети си отиват дружно с тези хора ”, разяснява още Бенатова.

Тя сложи и въпроса какво се случва с някогашната брачна половинка на Пепи Еврото – Любена Павлова. „ В тази по този начин наречена правосъдна система и това „ брокерство ”, най-голямата и доста скъпа банка е с такива кошаревски очевидци. Това обезсмисля въобще правораздаването ”, на мнение е журналистът.

„ Донякъде не си давахме сметка, че този интервал, през който Петьо Петров-Еврото и Мартин Божанов-Нотариуса бяха дейни, в действителност беше един от най-мракобесните интервали на разпад на страната. Предпоставките това да продължи да се случва не са отминали, само че сега ситуацията не е толкоз мракобесно. Това бяха времена, в които хора се вкарваха в пандиза, изнудваха се компании по жесток метод. Най-големият разпад на българската народна власт беше заключен в тези няколко години ”, посочи от своя страна Алексей Лазаров.

„ Тези детайлности са шокиращи, в случай че човек не е живял вътре в тази чорба от преплетени вътрешности ”, съобщи издателят Виктор Лилов.

Той бе безапелационен, че като общество не може да приемем, че това е естествената обстановка с правораздаването. Той даде образец с насилието над протестиращи, в което органи, призовани да наблюдават за реда, в действителност реализираха принуждение над жителите.

„ Когато приказваме за измами и строителство, приказваме за един голям мрачен бранш, който изтласква цените на парцелите нагоре. В България цените, изключително в огромни градове, са изхвръкнали в небесата. При строителството се перат най-вече пари. Финансирането става като се изпират мръсни пари, които се движат от едни хора с връзки във властта, които прикриват целия този развой, в това число и ролята на Българска народна банка ”, заяви още Лилов.

Пиар специалистът Любомир Аламанов изрази мнение, че ще е доста добре, в случай че по някакъв метод успеем да задържим тематиката към Мартин Божанов дейна. 

„ Тук има доста спомагателни детайли, които могат да останат някъде откъм гърба - имало е сигнали за неприемлив напън върху съдии, тези сигнали къде са, кой е работил по тях? И втори детайл - в цялото нещо се чу, че медии и уеб сайтове са били употребявани като бухалки. Най-вероятно се знае доста тъкмо кои са, те могат да бъдат привлечени като част от проведена незаконна група ”, сподели още Аламанов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР