През последните няколко години Intel и Micron съвместно работиха върху

...
През последните няколко години Intel и Micron съвместно работиха върху
Коментари Харесай

Intel и Micron прекратяват съвместната работа върху 3D XPoint паметта

През последните няколко години Intel и Micron взаимно работиха върху енергийно самостоятелната памет 3D XPoint, която се чака да стане междинно звено сред обичайните NAND и DRAM памети.
Към сегашен ден новата памет може да се види в кеш-дисковете Intel Optane Memory, както и в устройствата от сериите Optane SSD 900P и Optane SSD DC P4800X. Но и до момента Micron не може да показа на пазара лични запаметяващи устройства с 3D XPoint памет.



В началото на тази седмица двете софтуерни компании оповестиха, че създаването на второто потомство 3D XPoint памет ще завърши. Това ще стане през първата половина на идната година. След това всяка компания поотделно и независимо ще работи върху тази доста перспективна памет. Целта е „оптимизиране на технологиите, с цел да се предложат нови артикули за бизнеса“. Производството на чиповете 3D XPoint памети както преди ще се реализира в заводите на тяхното взаимно дружество. Това е Intel-Micron Flash Technologies (IMFT) в Съединени американски щати.

Intel и Micron още преди време обявиха, че ще прекратят взаимната работа и върху 3D NAND паметите. След приключването на работата върху третото потомство памет от този вид памет, всяка компания ще продължи независимо да работи в това направление.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР