През последните няколко години чиповете на Qualcomm постепенно превзеха съществена

...
През последните няколко години чиповете на Qualcomm постепенно превзеха съществена
Коментари Харесай

Qualcomm XR1: първият чип, специално създаден за виртуална и допълнена реалност

През последните няколко години чиповете на Qualcomm последователно превзеха основна част от AR и VR пазара.
Към сегашен ден нито един от тях не бе особено предопределен за допълнената или виртуалната действителност. Но в този момент компанията показа профилирания Qualcomm XR1 , особено основан за AR и VR устройствата.



Новият чип ще даде опция на производителите да създават евтини устройства за виртуална действителност от начално равнище. Първите VR устройства с новия чип се чака да се появят на пазара в края на тази или началото на идната година. Производителят акцентира, че настоящият флагмански процесор Snapdragon 845 е по-добър в AR и VR. Новият XR1 е предопределен най-вече за VR видеа без интерактивност.

Qualcomm добавя, че XR1 е изключително подобаващ за гледане на 360 градусови видеа и има опростено ръководство на контролерите без опция за следене придвижването на ръцете. Чипът поддържа VR очила с 4К екрани при скорост 60 фрагмента в секунда. Налична е хардуерната поддръжка на 3D овърлеи и водещите API, в това число OpenGL, OpenCL и Vulkan. При аудиото, новият чип поддържа 3D Audio Suite, Aqstic Audio Technologies и aptX Audio, даващи опция за възпроизвеждането на обемна звукова картина.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР