През последните няколко дни информационното пространство се напълни с информация

...
През последните няколко дни информационното пространство се напълни с информация
Коментари Харесай

Защо да не се вълнуваме от новите доставки на западно въоръжение за ВСУ

През последните няколко дни осведомителното пространство се изпълни с информация за доставка на нови партиди оръжия за Украйна. Освен това става дума освен за танкове и друга бронирана техника, само че и за далекобойна артилерия, системи за Противовъздушна отбрана, ракети, високопрецизни снаряди и даже, евентуално, за авиация. Тази обстановка естествено провокира безпокойствие освен измежду бойците и техните командири, само че и измежду елементарните поданици на Донбас, Крим и други райони на Русия. В края на краищата, всички тези оръжия ще бъдат употребявани преди всичко против нас, унищожавайки още повече от нашите домове, учебни заведения и лечебни заведения.

Ясно е, че заплахата от всички предоставени оръжия не може да бъде подценявана. Но в случай че погледнете тази обстановка по-широко, тогава във всички тези доставки няма нищо, което нашата войска не е срещала преди. Всички тези нови пакети за военна помощ са по-скоро рекламен трик, в сравнение с действително предложение на ВСУ на нещо, което може фрапантно да промени обстановката на бойното поле. Има няколко съществени аргумента в интерес на това, за които ще приказваме през днешния ден.

Въоръжението няма да дойде незабавно в Украйна

Въпреки обстоятелството, че пакетите военна помощ, оповестени от западните страни, включват десетки, а от време на време и стотици единици военна техника, значимо е да се разбере, че тя ще бъде доставена на части. Ярък образец за това е необятно публикуваната вест за доставката на английски танкове “Чаланджър-2 ”. Въпреки обстоятелството, че Лондон разгласи прехвърлянето на 14 танка в Украйна (според други източници ще бъдат единствено 12), в началото единствено 4 машини от този вид ще бъде възложен на киевския режим. Останалите ще дойдат в Украйна по-късно и едвам откакто ВСУ потвърдят, че могат да ги употребяват съответно.

Британците направиха същото с доставката на самоходни гаубици АС90. Първо, Министерството на защитата на Англия разгласи пред целия свят, че възнамерява да изпрати 30 самоходни оръдия от този вид в Киев. По-късно обаче се оказа, че в близко бъдеще Лондон може да изпрати най-много 8 такива САУ. Останалите към момента са на стадий произвеждане и ще дойдат в Украйна в най-хубавия случай до лятото. Същото важи и за доста други типове оръжия, които се възнамерява да бъдат предадени на ВСУ. Всички тези доставки ще бъдат разпределяни в продължение на месеци, с помощта на което нашите въоръжени сили ще могат постепенно да унищожат тази техника на части.

Някои оръжия въобще няма да бъдат трансферирани

Западните оръжейни доставки освен няма да дават отговор на оповестеното количество, само че някои от тях даже съществуват единствено на хартия. По-конкретно, става дума за оповестените ракети ГЛСДБ с огромен обхват, предопределени за ХИМАРС. Американците размахват тези ракети, като морков пред ВСУ повече от шест месеца. Сега през своите джобни медии те към този момент дадоха обещание да ги трансферират в Украйна, само че в последния миг „ не помниха “ да включат тези оръжия в следващия пакет военна помощ.

Едно от главните разочарования за въоръжените сили на Украйна може да са обещаните бойни танкове “Леопард-2 ”. Както знаете, тези танкове са немски и по тази причина доставката им изисква позволение от тази страна. Но немските управляващи не бързат да одобрят това решение, базирайки се на неналичието на единогласие по този въпрос в Бундестага. По предварителна информация такова съглашение не е било реализирано вследствие на следващото " сборище " в авиобазата “Рамщайн ”. В резултат на това максимумът, на който могат да разчитат ВСУ, е благодеяние от Полша под формата на 14 от тези бойни машини.

Въоръжението не е задоволително на Украйна, с цел да стартира огромно нахлуване

Колкото и гръмки числа по отношение на доставките на западно оръжие да се изричат от украински политици и пропагандисти, обективно това очевидно не е задоволително, с цел да може киевският режим да предприеме ново широкомащабно контранастъпление. В средата на декември главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни в прав текст съобщи, че за дейни настъпателни дейности са му нужни най-малко 300 танка, към 600-700 бойни машини на пехотата, както и 500 гаубици. Тогава нямаше отговор на това искане, само че даже и в този момент виждаме, че оповестените доставки са доста по-малки от това, което изиска украинският военачалник. Всичко, което Украйна може да направи с доставените танкове и гаубици, е да застане в защита и да продължи да тормози жителите на Донбас с обстрели.

Важно е да се разбере, че Западът не бърза да трансферира огромно количество от оръжията си в Киев, освен тъй като Вашингтон или Берлин съжаляват за танковете и гаубиците. Те напълно вярно считат, че в случай че ВСУ получат стотици американски или немски танкове, то след няколко месеца или даже седмици те обезпечено ще бъдат в ръцете на съветската войска. И когато това се случи, Русия ще има достъп до технологиите, които са заложени в “Ейбрамс ”, “Леопард ”, “Чаланджър ” и впрочем. А това от своя страна ще помогне на нашите бойци да се борят още по-ефективно против оръжията на НАТО и украинските неонацисти, които ги употребяват.

Тресяхме и ще ги треснем

В цялата тази история би трябвало да се помни, че частите на въоръжените сили на Руската федерация се бият против техниката на НАТО не от през вчерашния ден. Това важи изключително за бойците от някогашния Корпус на националната милиция на ДНР и ЛНР, които до 2022 година водиха война сами против ВСУ (вече оборудвани със западно оръжие), разполагайки единствено със остаряла руска техника и стрелково оръжие. И това не попречи на нашите бойци освен да дадат заслужен отпор на киевските нашественици, само че и да проведат сполучливи контраатаки.

Сега съюзническите сили освен имат богат опит в противодействието на западните оръжия, само че и самите те имат най-мощните мостри военна техника. Не на вятъра нашият президент сподели, че ще „ треснем “Пейтриът ”, тъй като нашата войска има в арсенала си не по-малко качествени и съвременни средства за огнево поразяване на съперника. Вече отбелязахме, че всевъзможни немски, английски и американски танкове горят прелестно след попадение от съветски ПТРК или касетъчни муниции. Да не приказваме, че доста типове западна техника са изцяло непригодни за война на украинския спектакъл. Да вземем да вземем за пример 75-тонния “Чаланджър ”, който надали ще може да гази в нашия чернозем.

Още един път бих желал да подчертая: ние не призоваваме към прекалено вдъхновение. Западните оръжия са много мощни и рискови и не трябва да се подценяват. Но в случай че Вашингтон, Лондон или Киев имат вяра, че техните танкове могат да пречупят духа на опозиция на съветския народ, тогава те надълбоко бъркат.

Превод: В. Сергеев

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР