През последните няколко дни блокчейнът Solana се сблъска с технически

...
През последните няколко дни блокчейнът Solana се сблъска с технически
Коментари Харесай

Solana отново е на линия след втори рестарт

През последните няколко дни блокчейнът Solana се сблъска с механически компликации, като бяха направени два опита за рестартиране на мрежата.

Мрежата на огромната криптовалута излезе от строя на 25 февруари. Според уеб страницата за мониторинг status.solana мрежата е била дейна и в подготвеност за работа към 01:28 UTC след втория рестарт.

Инженерите не престават да наблюдават за възможни спомагателни проблеми. Към 02:09 UTC се смята, че казусът е изцяло решен.

Solana е проектирана да поддържа огромен размер транзакции, само че това също по този начин значи, че нейните възли са подложени на мощен напън да останат синхронизирани, което от време на време може да докара до разстройства.

Въпреки това екипът работи интензивно за възстановяване на стабилността на мрежата и като цяло тя се показва добре макар периодическите спирания.

Този скорошен случай акцентира провокациите, пред които могат да се изправят блокчейн мрежите, когато се стремят да реализират по-голяма мащабируемост и пропускателна дарба.




Solana показва забележителен капацитет в това отношение, само че следва да забележим по какъв начин ще продължи да се развива и да се оправя с всички бъдещи провокации, които могат да зародят.

Въпреки това устойчивостта на Solana и способността ѝ да се възвръща бързо са окуражаващи признаци за дълготрайните вероятности на платформата в блокчейн пространството.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР