През последните месеци Зоран Заев натрупа доста негативи в отношенията

...
През последните месеци Зоран Заев натрупа доста негативи в отношенията
Коментари Харесай

Експерт: Зоран Заев обикаляше като цветарка да създава фронтове срещу България

" През последните месеци Зоран Заев натрупа много негативи в връзките ни със Северна Македония, тъй като обиколи като цветарка всички европейски столици да основава фронтове против България, да търси ходатайство в нашия разговор, а всички му споделяха: „ Оправете си двустранно връзките, седнете на масата и разговаряйте “, това съобщи преджурналистът Коста Филипов, който е специалист по балканските въпроси, във връзка вчерашната аудиенция на северномакедонския министър председател в София.

Филипов добави, че Заев се опитал няколко пъти вербално да насочи обидни думи към българската страна, народ и история.

Според него и от страна на Бойко Борисов, и на Зоран Заев срещата посред им е била извънредно непремерена стъпка, тъй като министър-председателят на съседката ни е желал да покажа, че индивидът, в който вижда главния сътрудник, с който може да работи и е работил до момента, е някогашният български министър председател.

" Да не забравяме, че през всички тези одини, когато той надали не беше монополизирал разговора със Северна Македония, персоналното взаимодействие сред Заев и Борисов се беше трансформирало в главния инструмент. Не беше обикновено подобен значим разговор да разчита единствено на този персонален разговор ", сподели още Филипов.

По мотив думите на водача на ГЕРБ за диалозите на сътрудника му с българските президент и министър председател " те ще дезертират, нищо няма да излезе от днешната ви среща ", журналистът съобщи:

" В момента съм ядосан и едвам се въздържам да не дефинира по съществени квалификации във връзка с това държание на някогашния български министър председател ".

„ От вчерашното посещаване резултат има дотолкоз, колкото Заев се видя със служебния министър председател, с президента, имаше опит да се сътвори образец за една нова атмосфера в връзките “, добави Филипов.

„ Подписването на контракта за добросъседство през 2017 година беше доста значима стъпка. България тогава трябваше да извърши една геополитическа задача и да отвори пътя на Република Северна Македония към европейската интеграция “, сподели още той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР