През последните месеци видяхме втвърдяване на позицията на Русия,Това заяви

...
През последните месеци видяхме втвърдяване на позицията на Русия,Това заяви
Коментари Харесай

Макрон: Смъртта на Навални показа позицията на Русия

" През последните месеци видяхме сгъстяване на позицията на Русия,Това съобщи в понеделник френският президент Еманюел Макрон пред повече от 20 международни водачи, събрани в Елисейския замък, оповестява Агенция Франс Прес. На украинската фронтова линия обстановката става все по-трудна и знаем, че Русия приготвя нови офанзиви, целящи да шокират украинското публично мнение ", предизвести той.

Срещата в Париж е късмет за участниците да " потвърдят още веднъж своето единение, както и решимостта си да победят нападателната война, водена от Русия в Украйна ", са съобщили от френското президентство.

Също по този начин алармира европейски бранител на идеята на Украйна на фона на възходящите страхове, че американската поддръжка може да намалее през идващите години.

" Украйна се бори за себе си, за своите идеали, за нашата Европа. Нашият ангажимент на нейна страна няма да се разколебае ", написа Макрон в X, някогашен Twitter, с цел да означи две години от експлоадирането на спора.

За Макрон конференцията е и късмет да покаже европейската автономност по въпросите на сигурността, за което той приканва още преди нашествието.

Германският канцлер Олаф Шолц и полският президент Анджей Дуда са  сред към 20 европейски държавни и държавни ръководители , присъстващи на конференцията. Видеообръщение направи украинския президент Володимир Зеленски.

Други страни  са показани на равнище министри, като външният министър Дейвид Камерън пътува до Париж за Англия. Съединените щати и Канада също са показани.
 От Париж евролидери изпращат обръщение на Путин, че няма да победи в Украйна
От Париж евролидери изпращат обръщение на Путин, че няма да победи в Украйна

Еманюел Макрон предложения европейските си сътрудници на работна среща

Припомняме, че европейските водачи се събраха през днешния ден в Париж, с цел да изпратят на съветския президент Владимир Путин обръщение за европейска увереност във връзка с Украйна и да противодействат на Кремъл, че Русия е длъжна да завоюва войната, която навлиза в третата си година.

Макрон предложения европейските си сътрудници на работна среща , оповестена в къси периоди, заради ескалацията на съветската експанзия през последните няколко седмици.

" Искаме да изпратим на Путин доста ясно обръщение, че той няма да завоюва в Украйна ", съобщи консултант на президента на брифинг. " Нашата цел е да разрушим концепцията, в която той желае да ни накара да повярваме, че по някакъв метод той ще завоюва ".

След първичните триумфи в отблъскването на съветската войска, Украйна претърпя неудачи на източния фронт и високопоставените военнослужещи се оплакаха от дефицит на оръжие и бойци.

Френски публични лица показаха, че конференцията по сигурността в Мюнхен по-рано този месец, която съответства със гибелта на най-отявления съветски конкурент на Путин Алексей Навални, е била напълно за " крах и отчаяние " и Макрон желае да разсее това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР