През последните месеци, след агресията на Путин в Украйна, макар

...
През последните месеци, след агресията на Путин в Украйна, макар
Коментари Харесай

Борисов пред конгреса на ЕНП: Въпреки колебливото правителство България помогна много повече на Украйна от големите и богати страни в ЕС

„ През последните месеци, след експанзията на Путин в Украйна, въпреки и с нерешително държавно управление, само че доста мощен парламент България направи доста за Украйна. България може да се каже, че е помогнала доста повече на Украйна от огромните и богати страни в Европа – с муниции, бронетранспортьори, танкове и артилерия. Това въоръжение непосредствено отива на фронта в Украйна, тъй като бойците боравят тъкмо с такова оръжие. Днес със самочувствие мога да кажа, че се оправяме добре “, сподели пред конгреса на ЕНП в Букурещ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той е част от панела за партиите, намиращи се в съпротива в страните си. Конгресът на Европейската национална партия ще продължава и през днешния ден, 7 март. Главните точки в програмата са подготовка за изборите за Европейски парламент през юни, приемане на манифеста на ЕНП, както и избор на водещия претендент на партията за ръководител на Европейската комисия. Очаква се Урсула фон дер Лайен да бъде водещият претендент на ЕНП за началник на Европейска комисия, оповестяването ще се случи на края на конгреса.

През този интервал диверсифицирахме България от съветския газ, съветския нефт, съветското нуклеарно гориво и започнахме строителство на новите две нуклеарни мощности с технологията AP-1000 – Уестингхаус, уточни пред делегатите водачът на ГЕРБ.

„ Виждате на „ Дунав мост 2″, където с километри опашка от ТИР-ове стои и се образува антизелена среда. Стотици водачи на камиони прекарват денонощия там. Каквито и вътрешнополитически проблеми да има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение на гърба на другите. Няколко години българската граница не беше надеждна граница на Европейски Съюз. Ще създадем по този начин, че австрийците и европейците да бъдат сигурни в нашите граници. Нито България, нито Румъния заслужават на границите с часове да седят живи хора “, разкри Борисов във връзка настояването на България да се причисли към Шенген по суша.

„ Преди 3 година в България имахме нулева миграция. Обещавам на всички европейци, че ще пазим нашите външни граници “, съобщи водачът на ГЕРБ.

Сега ни би трябвало мощен ръководител на Европейска комисия и мощен ръководител на ЕНП. Делегацията на ГЕРБ-СДС ще даде всичките си гласове за Урсула фон дер Лайен, приключи Бойко Борисов./ Novini.bg

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР