През последните месеци премиерът обикаля страната и прави инспекция на

...
През последните месеци премиерът обикаля страната и прави инспекция на
Коментари Харесай

Колите на Бойко Борисов

 През последните месеци министър председателят обикаля страната и прави ревизия на свършената работа, управлявайки своя длъжностен джип. Автомобилът се трансформира в преносим офис на министър-председателя, който държи да кара возилото самичък, въпреки да има опцията да се възползва от услугите на персонален водач от НСО.

Джипът на Борисов, който се трансформира в нарицателно, в действителност е марка " Тойота “, а моделът е " Секвоя “. Любопитна детайлност е, че същото име носи и вилата на премиера в резиденция " Бояна “, където той от време на време нощува. В същия квартал има и улица с такова название, където живеят редица знакови персони, измежду които и синът на Тодор Живков – Владимир.

Из пътищата на България рядко могат да бъдат видени коли като премиерския, защото те се създават най-вече за Америка и Арабския полуостров, като се водят извънредно проходими.

И във видеата, които Борисов пуска във фейсбук по време на обиколките си с джипа, се вижда, че колата е с огромни габарити. Всъщност дължината ѝ е над 5 метра, а широчината и височината ѝ са към 2 метра. Вътре умерено могат да пътуват до 7 индивида, а конските сили на тойотата са цели 381. Цената ѝ в Щатите е доста по-ниска от тази в Европа – стартира от 41 хиляди $ и доближава до 70 хиляди, в случай че има всички типове екстри. Със същия модел са избрали да се придвижват и някои холивудски звезди, като най-запаленият почитател е артистът Марк Уолбърг.

В персоналния си гараж в родната си къща в Банкя обаче министър председателят Борисов е паркирал същинско колекционерско украшение. Той е притежател на ретро мерцедес, създаден през далечната 1968 година Лимузината, която коства единствено 10 хиляди лв., има сантиментална стойност за водача на ГЕРБ и е чудесно реставрирана.

От тази версия са създадени 628 282 екземпляра в света. Мерцедесът е и единствената персонално негова кола. За последно го видяхме зад кормилото ѝ през 2017 година, когато провокира истински възторг пред изборната секция в Банкя, като се появи, шофирайки я самичък. Въпреки че стои главно в гаража, Борисов не стопира да обновява " антиката “. При едно от служебните си пътувания до Германия за среща с немския канцлер Ангела Меркел той се похвали, че е съумял да купи автентично радио " Блаупункт “ за мерцедеса си, за което от дълго време мечтаел.

През годините обаче афинитетът на премиера към джиповете става все по-явен. Още като основен секретар на Министерство на вътрешните работи избира да кара мерцедес Г-класа, прочут у нас като " кубче “. Като градоначалник на столицата сяда зад кормилото още веднъж на джип, само че на японската марка " Субару “. Понякога се придвижва и с леки коли, само че избира комфорта и проходимостта на джипките, без да робува на емблемите, написа " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР