През последните месеци на 2023 г. и до края на

...
През последните месеци на 2023 г. и до края на
Коментари Харесай

Цената на Cardano може да скочи със 75% – време за покупка?

През последните месеци на 2023 година и до края на март 2023 година Cardano (ADA) сподели обилни обещания, като изглеждаше подготвен за възходяща траектория, белязана от поредни стадии на по-високи върхове и по-високи дъна.

Неотдавнашната комерсиална интензивност обаче ненапълно понижи оптимизма, защото ADA означи незабравим спад на крипто пазара, доближавайки се до равнища, близки до цените от края на ноември, под $0.40.

Въпреки това един от познатите крипто специалистите допуска, че в този момент може да е подобаващ миг за вложение в криптовалутата, базирайки се на основен знак – съотношението на пазарната стойност към осъществената стойност (MVRV) – достигнало сериозно ниско равнище.

Съотношението MVRV се пресмята, като се раздели пазарната стойност (отразяваща пазарната капитализация на криптовалутата) на осъществената стойност (общата стойност на всеки токен по цената на последната му транзакция).

Според обява на Али Мартинез от 19 април MVRV на Cardano е паднал под 22% за първи път от юни 2023 година насам. Историческите данни демонстрират, че последният път, когато това се е случило, ADA е повишена със 75% в границите на почти един месец.

Ако сходен скок се случи още веднъж, ADA евентуално би могъл да доближи съвсем $0.80, равнище, което не е достигано от началото на 2022 година, евентуално поставяйки Cardano на пътя към възобновяване на предходните му исторически върхове над $2.

Тази оптимистична прогноза се поддържа и от обстоятелството, че понастоящем ADA се намира в положение на свръх продаден актив и се доближава към пробив на третото си равнище на опозиция при $0.489874.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР